"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

13. joulukuuta 2009

Mun "raamatut"


Anttilan vanhat tuoteluettelot on mainioita opuksia, ei löydy mitään muita vastaavia julkaisuja joihin olisi niin kattavasti koottu ajan esineitä, tekstiilejä, käyttötavaraa, leluja, vaatteita.
Siksipä niitä selailen usein ja etsin tuttuja juttuja, joita löytyykin yllättävän paljon.


Kaksi joulukuvastoa
v.1974

v.1969

Luppakorva löytyy "livenä" täältä, koiran sisässä on muuten jotain sahanpuruntyylistä täytettä, ritisevää ja paakkuista.
Huomaa nuket jotka poseeraavat ilman housuja...
Joulukuusenpallot.

Vanhat pallot oli sellaisia joissa kulki kohosauma keskellä pituussuuntaan ja muovi oli niin ohutta että jos painoi sormella vähänkin napakammin siihen tuli lommo.
Ja nuo lumihuurretut iso pallot, voih !
(Odotan oikein että pääsen kotona vintille penkomaan joulukoristelaatikkoa.)
Joulukalenteri v. -74, kädet ja jalat liikkuivat narusta vetämällä. Minulla taisi olla Mikki, ainakin se näyttää tutummalta.Tälle kirppisjoululiinalle
sain vuosiluvun kuvastosta, 1974 siis.


Blogin kävijämäärä saavutti tasaluvun eilen illalla, kiitos siitä, laitan arvonnan sen kunniaksi, kun vaan ensin mietin mikä olisi palkinto.

8 kommenttia:

Sokrutin kirjoitti...

Näitä Anttilan kuvasto postauksia aina hauska lukea. Kiitos!

Katja kirjoitti...

Meillä löytyi yksi repaleinen Anttilan kuvasto pinkopahvin alta kun remontoitiin pojan huonetta. Lueskelin sen kyllä läpi, siis sen mitä pystyi, mutta en laittanut talteen. Oli siinä silti monta tuttua juttua. Jostain 70-luvulta sekin oli.
Ihana että noita on säästetty.

Anonyymi kirjoitti...

Oi noista joulukalentereista tuli mieleen, että 80-luvullakin oli vielä ihania joulukalentereita. Olen surrut kovasti sitä mihin ne on hävinneet? Juuri liikkuvat jäsenet joulukalenterissa on jäänyt lapsuudesta mieleen =)Miksi ei enää tehdä =( Lapset halusivat Dumle-kalenterin....surin kovasti, että kuinka rumia ne on. Ja siihen hintaan luulis et olis ulkonäköön edes vähän panostettu. Onneksi on kuiten siedettävät kangaskalenterit.

Tuula kirjoitti...

Oijoi. Nyt ollaan ihan sanattomina taas näitten menneitten kanssa. Olet niin mukavan tämän blogin aiheen keksinyt! Tuommoinen huurrepallo ja tuommoinen kalenteri ja vaikka mitä... tuttua. Kiva kun tuot näitä esille taas ♥

Ja jos arvontaan voi ilmoittautua tässä, sen teen!

Katri kirjoitti...

Tästä muistin, että mulla on ollut tuollainen narusta vedettävä kalenteri. Mikshän niitä ei enää saa, se oli kiva.

Kikka kirjoitti...

Nuo saumalliset joulupallot on aivan ihania, kierrätyksestä niitä etsiskelen. Ja ne tosiaan oli useimmiten lommoilla, ihan "pakko" oli lapsena puristella...

Mä olen säästänyt lasten muistolaatikoihin joitakin lelulehtiä, voivat sitten vanhoina fiilistellä.

Lissu kirjoitti...

Mulla oli pienenä tuo Aku-kalenteri ja miehellä oli tuo Mikki <3
Kiva blogi sulla, oli hauska tehdä aikamatka lapsuuteen!

Katve kirjoitti...

Voi minä toivoin tuollaista "narusta vedettävää" kalenteria monena vuonna, silloin se oli joulupukin muodossa. Juuri anttilan kuvastosta sitä aina ihailin. Tosin taisi olla jo 80-lukua.

En mä sitä ikinä saanu.:(