"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

18. joulukuuta 2009

Mikä sarja, mitä siihen kuuluu ?Poika tykkää leikkiä Lego Duploilla, ja niitä on saatu käytettynä tutuilta, ostettu kirpputoreilta ja kaupasta.
Mukana on sellaisia yksittäisiä eläimiä, ukkoja, autoja, joista ei tiedä yhtään mistä sarjasta ovat, tai mitä muita osia niihin kuuluu.

Lähdin kurkkaamaan löytyisikö Brickfactory - sivustolta mitään infoa.
Sivuille on nimittäin koottu lähes kaikki Legojen sarjat kokoamisohjeineen.

No ei siellä vanhoja Duploja tai ylipäänsä Duploja ollut montaakaan, mutta hurjan kattavasti tavallisia legosarjoja 60-luvulta alkaen.
Legoja voi etsiä valmistusvuoden, sarjanumeron, nimen tai tietyn sarjan mukaan.

Eli sieltä vain etsimään jos kokoamisohjeet on hukassa, tai kirpparilta on tullut ostettua joku tuntematon Legonyssäkkä. Tai sitten voi mennä vaan nostalgisoimaan, jos löytyy niitä lapsuudesta tuttuja sarjoja.


 
Minua kiinnosti tietysti eniten 70-luvun Legot, kuva Brickfactoryn sivuilta.


.
***************************
 
 
 Joulu tuli meille tänään, koristelimme joulukuusen. Syy miksi alaosassa on koristerypäs, johtuu 3vuotiaasta innokkaasta joulukuusenkoristelijasta.

Joulukuusessa ei ole mitään 70-lukulaista koristeissa, ainoastaan alusmatto. Ehkä ensi jouluksi olen saanut haalittua niin paljon vanhoja koristeita että voisi tehdäkin "nostalgiakuusen". Tosin aitoja kynttilöitä en huoli, enkä aitoa kuusta.

Meillä oli kotona aika kauan tavalliset kynttilät kuusessa ja hirveä vahtiminen niissä oli vaikka poltettiin vain yhden kerran, aattoiltaisin lyhyen aikaa.
Yksi ihminen valjastettiin aina kuusivahtiin.

Oli se luksusta sitten poltella sähkökynttilöitä ! Ja kyllä niitä ihailtiinkin !5 kommenttia:

Viiriäinen kirjoitti...

Ja sitten kun huomaa, että sarjasta puuttuu paloja, voi täydennystä ostaa vaikka pala kerrallaan Lelukauppa Pii Poon verkkokaupasta :)
http://www.piipoo.com/index.php

S kirjoitti...

Meillä oli 70-luvulla iso sairaalasarja legoja.

zanne kirjoitti...

Toinen saman tyylinen sivu mistä löytyy Lego juttuja on www.lugnet.com

Tässä vielä linkki Duplojen sivuille:

http://guide.lugnet.com/set/?qc=*duplo

Sieltä olen itse löytänyt näiden meidän kerättyjen, saatujen ja käytettyinä ostettujen Duplojen osia ja mihin sarjaan kuuluvat.

n i n n u kirjoitti...

Kiitti zanne, hyvä sivusto !

Tuula Myy kirjoitti...

Voi onni, kun osuin sivuillesi! Olen etsiskellyt tietoa legosarjoista, kun hölmöyksissäni olen aikanaan heittänyt kaikki ohjeet pois. Nyt on sitten pari kontillista pojan vanhoja legoja ilman ohjeita. Joku kohtalo se kai ihmistä johdattaa, niin kuin minutkin tänne. Blogisi on muutenkin kiva ja kiinnostava! Kiitos paljon!