"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

9. lokakuuta 2015

Kauniit kansilehdet


Vanhojen (50-60-luku) aikauslehtien kansissa ei turhia löpinöitä ollut. Yleensä yksi suuri kuva riitti, ehkä jokunen sana pienellä printattuna. Ja kansilehti oli vain kansi, lehdestä ei löytynyt mitään kansilehteen liittyvää juttua.
Kannet olivat niin kauniita että niillä voitiin vuorata ulkohuussin seinät, kelpasi tapetista.

Nyt kansilehtien on oltava informatiivisempia ja kertoa lehden sisällöstä. Monta asiaa pitää mahtua yhdelle sivulle. Mutta ovatko kuitenkaan sen kiinnostavampia. Huomaan etten juuri lue kannesta mitä sisältää, vaan selailemalla teen päätöksen siitä onko lehdessä mitään lukemisen arvoista.

Näin vuosikymmenten jälkeen monet silloiset kansikuvatytöt ovat edelleen julkisuudessa, ja elämä on kuljettanut kenet mihinkin. Ja kyllä, kanteen pääsivät muutkin kuin Lenita Airisto...


Jaanan kannessa v. 1966 on Marjatta Svennevig, jonka kerrotaan olevan Lenitan muotiklaanin nuorimmainen, ja ainoa kuudesta mannekiinista joka ei ole vielä avioitunut.
Seuraavana vuonna suhde Timo Sarpanevan kanssa oli jo pitkällä ja ensimmäinen lapsi syntyi. Sitä naimisiinmenoa kuitenkin odottelivat tosi pitkään kun avioituivat vasta v. 1997.


1 kommentti:

60luvunnahkahousut.com kirjoitti...

Ihana kampaus kansikuvassa, olisi aika makee itselläkin! Mä olen kehystänyt pari vanhaa kansikuvaa kun niistä tuli niin upeet taulut :)