"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

30. lokakuuta 2015

Katson Katsosta


Katso alkoi ilmestymään v. 1960, onnea siis 55 vuotias!
Ensimmäinen lapsuusmuisto jostakin aikauslehdestä on Katso. Meille se tuli kotiin, ja siitä etsin lastenohjelmat ja isompi sisko jo hurjemmat jutut, esim. Tarzan leffat. Sitten kun lehti oli vanha, leikkelimme lehdestä suosikkiohjelmien kuvat ja liimasimme vihkoon.
Ai hitsi olis kiva löytää tuo vihko, vintillähän se jossain on.
 
Perinnettä jatkaen, Katso tulee minulle edelleen tilattuna. Joitakin katkoksia matkan varrella on ollut, ainakin silloin kun lehti lähti matkimaan 7päivää lehteä juoruineen. Lukijat närkästyivät, ja Katso palasi onneksi pian takaisin ruotuun.
 
Ihan tarkkaa tietoa TV:n tulemisesta meidän huusholliin ei ole (pitääkin kysyä), mutta on yksi valokuva n. vuodelta 1965 ja silloin se tuvassa jo on. Väritelkkari tuli v. 1980.
 
Mitäs tuttuja ohjelmia katsottiin syksyllä 1970? Kansilehden näytelmä Tilapää on ihan vieras, mutta tuli mm. Kivikasvoja, Pertsa ja Kilu, Spede show, Melukylän lapset.
 
Katsojan kannalta -palstalla vaihdettiin mielipiteitä Teija Sopasen pestistä kuuluttajana:
 
TEIJA EVERGREEN
"Teija Sopanen sen kuin nuorentuu päivä päivältä. Jos joku uskaltaaa väittää, ettei hänen sopisi enää meikata (-vanhuuttaan!) tai että hänen työnsä on leikkiä, pantatkoon ruumiinsa telkkarille.
Tv-kuuluttajan työ on hurjinta mitä naiselle voidaan tarjota: on täysin eri asia haaveilla TV-kuuluttajan ammatista kuin KOKEA kameran kylmä silmä = Suomen kansan jäätävät katseet - juorut, kateutta, sanan mahdin väkivaltaa."
VALPUURI
 


4 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Samat sanat; Katso oli se viikkolehti, jonka tuloa odotettiin ja tarkasti se tuli viikon aikana luettua ja Katsottua;) Muita lehtiä ei tullut säännöllisesti, rahat oli tiukassa.

n i n n u kirjoitti...

Apu tuli jossain vaiheessa, siitä katsoin vain mikä paperinukke on!

Anonyymi kirjoitti...

"Katso Katsosta mitä kannattaa katsoa!" oli mainoslause.

Unknown kirjoitti...

Ah, Katso on siis jälleen ok? Lopetettiin tilaus aikoinaan sattuneesta syystä. Kiva tietää!