"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

6. joulukuuta 2013

TV:n joulukalenteri 50 vuottaVuoden 1963 Tähystäjätonttua on pidetty Yleisradiossa television ensimmäisenä päivittäisenä joulukalenterina, vaikka jo vuonna 1962  lähetettiin joulukalenteri, jossa luukusta päivittäin avautui piirroskuva.

Joulukalentereita eri vuosilta voi katsoa Elävästä arkistosta.

Teimme pojan 7v kanssa testin, että kuinka nuo vanhat ohjelmat ovat kestäneet aikaansa, ja mitkä ovat hänen mielestään parhaita.
Katsottavana olivat:

-Histamiini
-Kylli-täti
-Tähystäjätonttu
-Olga P. Postinen
-Miitta-tädin joulukalenteri
-Heinähattu ja Vilttitossu
-Tonttu Toljanteri


Parhaat olivat Miitta-tädin joulukalenteri 1990 (hassu, hauska),
sekä Kylli-täti (piirtää hyvin.)


Joulunpyhinä TV2 esittää koosteita joulukalentereista klo 9.30.

Entäs joulukalenteri nykyään ? Ei telkasta, vaan internetistä. Meillä suosikkeja vuodesta toiseen ovat Pikku Kakkosen ja Buu-klubbenin tehtäväjoulukalenterit.4 kommenttia:

Kermakkokimara kirjoitti...

Oih, Histamiini oli ihana ! Ja ihailin aina Kylli-tädin taitoa maalata niin kauniita kuvia sadun edetessä.

Muistan myös jonkun sellaisen joulukalenterin, jossa tarvittiin aina avain sen luukun avaamiseen ja se löytyi aina mitä ihmeellisemmästä paikasta. En vaan enää muista ollenkaan, mikä oli tuon joulukalenteri nimi...enkä sitä tuliko se Noppa-ohjelmassa vai Pikku-Kakkoselta...

Anonyymi kirjoitti...

Mulla, 44 v., on ihan samanlainen lista lapsesi kanssa! Olga, Histamiini ja Miita kolmen kärjessä..<3 viime jouluna joka oli lapsenlapselleni toinen, olin hurjan pettynyt aattona kun kuumassa linjassa ei ollutkaan Kosti Kotirantaa, kai hänet vielä sinne uudelleen saadaan, ainoa "oikea" pukki tuohon tehtävään. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Oi, Olga P. Postinen oli aivan ihana :)

Anonyymi kirjoitti...

Minä en ole tykännyt histamiinista, se oli kait hieman outo minun mielestä.
Ja Kylli-tädin piirrokset olivat hienoja, mutta tylsiä. Parasta oli viikonloppuisin aamulähetyksissä tuleva Rosvo-Rudolf, Tohtori Sykerö ja Noita Nokinenän joulukuunnelmat. Tykkäsin kaikesta vähän jännästä. OP