"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

22. joulukuuta 2017

Kerta kiellon päälle


Tosiaan siis eilisen piti olla viimeinen kirppupäivä tältä vuodelta, mutta koska tänään piti käydä kaupoilla, niin eikös sitä kirpulla ehdi myös...


Hyvät emalilöydöt näin yhdelle viikolle: Pehtooripannu, Finella vesipannu ja tänään Neptun kattila. Nyt niitä joululahjoja tuli kerralla varmaan koko vuodeksi!
(Noista pannuista kerron myöhemmin.)

Minulla ei ole ollut vielä yhtään Neptunia, ja toiveissa on ollutkin löytää se juuri valkoisena, toinen värihän on punainen.
Ulkoapäin aivan virheetön, ei emalipuutoksia. Sisäpohjassa jälleen vähän sanomista, mutta eipähän tuo koristekäytössä haittaa. 15 euroa oli hinta, kattila on 3,5 litrainen.
On se vaan kaunis tuo mustan ja valkean liitto, tässä näitä kaloja joihin Esteri Tomulan piti ottaa pikkaisen mallia kirjasta. Ei lähtenyt ihan kuvamuistista kalan piirtäminen. Neptun koriste oli vuoden 1965 syysuutuus.

Pöytäliina on Tampellan Apila.

Muoks* Sekoitin kaksi pöytäliinakuosia ja virheellinen teksti poistettu.

2 kommenttia:

Seijasisko kirjoitti...

Mulla on pieni Kehräkahvipannu . Ostin olisko 10 vuotta sitten kirpputorilta. Se oli ihan kuin uusi ja vasta kotona huomasin ettei siinä ollut Finelin leimaa pohjassa. Tiedätkö onko kopioita tuotettu jossain myöhemmin?

n i n n u kirjoitti...

Tämä hämää kyllä paljon ihmisiä jos Finel leimaa ei ole. Mutta tuota FINELiä käytettiin tuotteissa vain vuoteen 1971 asti ja 1972 alettiin käyttämään ARABIA tuotemerkkiä ja yleensä sekin tarrana, joka tietysti kului tai otettiin pois käytössä.
Joten kyllä sun Kehrä ihan aito kotimainen on.