Postipankin Kultapossukerhon jäsenyys ja jäsenlehti (kuvassa) innostivat lapsia säästämään omaan kultaiseen possuun ja leijonakantiselle.
Kerhoon pääsi mukaan keräämällä pienen alkusumman, vuonna 1978 se oli 25mk, ikäraja 15v. Kerholehdessä oli mm. askartelua, tehtäviä, kilpailuja. Mukavaa puuhaa. Kerho taisi pyöriä aika mallikkaasti, lapset lähtivät innolla pistekilpailuihin mukaan ja tavoittelemaan suurmestarin titteliä. Suomen suosituimmaksi lastenkerhoksikin kerhoa on tituleerattu.
"Jos teitä kiinnostaa minun säästötavoitteeni, niin sanon ne nyt. Ne ovat : pyöränlamppu ja kello. Minulla on jo omilla rahoilla ostettu pyörä".
Tuulikki 10v.
"Minä liityin vasta Kultapossukerhoon. Ja aion antaa säästövihjeen. Kun talvi tulee niin ala iltatöinä parsia sukkia ja kintaita niin säästyy rahat, ja ei tarvitse ostaa uusia."
Kari 13v.
"Kesän lopulla poimin punaherukoita noin 39 kg. Sain niistä rahaa 100,- kun myin ne kaupaan. Ostan trikoot balettia varten marjarahoilla, sillä voimistelupuvussani näytän aivan kauhealta."
Ilona 14v.
"Minulla on säästössä jo melkein 200 markkaa. Nyt kerään polkupyörään rahaa. Kun olen saanut polkupyörän, aion kerätä koiranpentuun."
Tytti 12v.
Tarinat jäsenlehdestä 1976.
Kultapossukerhon elinkaari 1958-2003.
Tsekkaa : Kultapossukerhon vanha mainos Youtubessa
Omia säästömuistoja saa vapaasti kertoa : )
4 kommenttia:
Kaipaan tuota maailmaa, jossa saattoi tapahtua niin, että 13-vuotias (poika vieläpä) neuvoo parsimaan sukkia...
OI, Kultapossukerho oli ihana :-).
Joskus mietinkin koska se loppui, nyt sain siihen vatauksen, kiitos!
Voi että, tulipa paljon muistoja mieleen tuosta Kultapossu-lehden kuvasta! Kuuluttiin kerhoon siskon kanssa ja kilpailtiin, kumpi saa enemmän säästettyä. Nyt liki viiskymppisinä ollaan säästäväisiä edelleen, kirppareita kolutaan ja parsitaan vaikka niitä sukkia, jotta jää rahaa matkustella maailmalla -säästöbudjetilla nekin matkat tehdään. Kiitos nostalgiaa henkivästä jutusta!
Pelasin pienenä aina Kultapossukerhon lautapeliä.
Lähetä kommentti