"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

8. heinäkuuta 2009

Retromekkoja osa 2


Todella nihkeästi löytynyt kuvia juhlapukuisesta kansasta, Elävästä arkistosta löytyi pätkä Linnan juhlista v.1968, mutta mustavalkokuva ei kerro kyllä juuri mitään. Kaikki leningit näyttää samantyylisiltä kiiltäviltä satiiniluomuksilta.

Ainoa kuva juhlamekkoisista naisista minkä omistamistani 70-luvun lehdistä löysin on tässä. Katajanokan kasinolla 1973.
Oikealla olevan puvun voisi hyvin kuvitella Marimekon tai Vuokon luomukseksi.
Omaksi olen ostanut muutaman mekon, kun hinta ja koko ollut sopiva.

Tämä maksoi 2,10e Pelastusarmeijan kirpparin puolihintapäivillä. Valmistajan lappua ei ole, kokolappu vain. Olen nähnyt saman mekon myös mustana jossa punaiset kukat.

Tässä on The Mekko.
Juhlallisen kaunis.
Ja turkoosinvärisenä aika
muodikaskin juuri nyt.
Mekko on Salonne -merkkinen.
Kotipaikka Salo.


Sivusaumassa on kivana yksityiskohtana valenapitus.

Mekko ei ollut ostettaessa pesun jäljiltä, käyttölikaa,
sekä rinnuksilla joku valuma,
ehkä siksi myyjä pyysi siitä niin vähän,
sillä mekko maksoi vain 1e.

Mutta pesussa lähti kaikki pois ja on kuin uusi.

Paras vaatelöytö kirpputorilta.

Figuran lyhyt mekko, 2e. Tässä ihastuin mekon kuviointiin.

Tämä menee jo lähelle "mummomekkoa", valmistaja Soilituote Lahti.
Ostohintaa en muista kun ostettu useampi vuosi sitten.


5 kommenttia:

Niinu kirjoitti...

Mulla on vaatekaapissani äitini häämekko vuodelta -77, ihana pitkä mekko jossa punaisella pohjalla mustia kuvioita...(muistankohan nyt oikein)...pitäisiköhän se kuvata kanssa?Ja ottaa ehkä käyttöönkin?
Ihan kiva että edes jotain on niiltä ajoilta säästynyt:)

Jasupo kirjoitti...

Mitä kokoa suurin piirtein käytät? Yhden tutun kaapit on tarkoitus tyhjentää ja kaikki vaatteet ja muukin tavara kuulemma menevät roskiin. Minua se tietysti harmittaa. Minä en saa niitä ottaa ja säilyttää, koska itselleni eivät mahdu. Jos tietäisin jonkun, kuka ne ehkä haluaisi, niin voisin yrittää napata parhaat. Käyttäjä on ollut 70-luvulla n. 30-vuotias, joten tuskin mekot ihan mummotyyliä ovat.

Lora kirjoitti...

Toi turkoosi mekko ja sitä seuraava olivat aivan mahtavia! Kun saisi itselle... Voi mitä löytöjä. Varsinkin toi turkoosi olisi niin ihana, kun sitä voisi käyttää juhlissa vaikka miten paljon. Mullakin on muutama tuon ajan leninki, muttei kyllä mitään noin ihanaa ole ikinä tarttunut matkaan vaikka tarkkana olen koettanut olla.

n i n n u kirjoitti...

Eka kukkamekko on kokoa 36 (on suurempi todellakin) ja muut 40.

Kyllä kiinnostaisi jos jotain samantyylisiä mekkoja on roskiin menossa. Ja tietty muukin 70-luvun vaate. Esim. trikoopuserot olis tosi namuja.

Niin toivoin että olisi tälle kesälle vaikka hääkutsu napsahtanut niin olisin voinut turkoosia mekkoa hääjuhlassa pitää. On muuten sellainen mekko että mieskin kehui, muuten yleensä kaikista 70-luvun vaatteista tulee kommentti: "Hirveä".

Rusina kirjoitti...

On ihan pakko kommentoida, kun google toi tällekin sivulle (retromekko), että tuo tummansininen, jossa on vaaleansinisiä kukkia, oli minulla pitkään kylpytakkina kunnes kangas kului melkein puhki ;)