"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

1. maaliskuuta 2009

Vihreää, punaista, oranssia, keltaista sisustuksessa


Aiemmin oli asuttu aika vaatimattomasti, siksi koti haluttiin laittaa kauniiksi.

Usein se tarkoitti kuviollisia tapetteja, erivärisiä seiniä, oransseja kaakeleita tai myrkynvihreitä keittiönkaappeja. Kirkkaat voimakkaat värit valtasivat olohuoneet ja keittiöt.


Kankaissa suuret kuviot, usein kukka-aiheisia.


Huonekalujen ja muiden esineiden ympärille jätettiin tilaa.


Yksi suosittu muoto oli ympyrä, pallo. Se toistui kodeissa eri muodoissaan, esim. pallotuoleissa ja pallolampuissa.


Paimentolaismatot, upottavat superlonsohvat.

Palaset ja Muurame- moduulit.


Muovikalusteet.


Kaikki kuvat v. 1974-75 Avotakoista ja Kotiliesistä.

3 kommenttia:

Minnin äiti kirjoitti...

Meidän muuttaessa kotitalooni 80-luvun lopulla oli juuri tuollainen vihreä keittiö, muovimatot, tapetit... Juu ja meidän äidilä on edelleen tuo valkoinen lamppu.

Pihlajanmarja kirjoitti...

Kyllä on niin viheriää tuossa yläkuvissa, että tosi hyvin sopii nuo kaalinpäät kuvaan mukaan. Mutta muutoin olen nykyään sitä mieltä, että on tosi ihana katsella näitä 60-70 -luvun sisustuksia, kun muutoin netistä löytyy blogi blogin perään vain valkoista hörhellystä. Minäkin aioin hörhööntyä, mutta onneksi tutustuminen kirppismaailmaan muutti suuntani kertaheitolla.

Kiki kirjoitti...

Minä olen kasvanut tyylipuhtaassa 70-luvun kodissa, josta tosin ne 70-luvun asiat alkoivat vähitellen katoamaan ajan myötä. Keittiön yläkaapit olivat keltaiset ja alakaapit vihreät. Ruokapöytä oli keltainen ja tuolit vihreät. Muuten värimaailma oli neutraalimpi - tosin värikkäitä aksenttiseiniä oli jokaisessa huoneessa. Aikansa tuotos, tosin nyt kun ajattelee, aika hauska sellainen.