"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

15. maaliskuuta 2009

Paperinuket

Kun sain käsiini pahvilaatikon jossa vanhat paperinuket, aloin miettimään että leikkiikö nykylapset paperinukeilla enää ollenkaan.
Ennen leikittiin.
Kaikki vanhat paperinuket on onneksi säästetty, ja kun tällä hetkellä jälkipolvikin suvussa on poikavoittoista niin säästynevät edelleen. Poikia ei ole kiinnostanut.

Skannasin, aidomman tunnelman olisi saanut digikuvaamalla mutta selkeämpänä tuli skannaten.
Tässä vain pieni osa ja osa vaatteista, yhteensä paperinukkeja on lähemmäs sata.

Muutama helmikin joukossa, nimittäin tätini vanhoja paperinukkeja -50- luvulta. Ihana Brigitte Bardot ja kumppanit.

Niistä ehkä joku keräilijä voisi jotain jo maksaakin. Ei ole kyllä kaupan :)
70-80- luvun Apu lehdissä oli sen ajan julkimoita meiltä ja muualta.Ensimmäinen paperinukkeni taisi olla tämä hoivaaja neitonen.


Tästä alaspäin 50-luvun nuket.

Leena ja Timo olivat Kotiliesi-lehdessä v. 1957, piirtänyt  Brita von Haartman.

11 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

voi ei miten hieno tuo jolla on vaalea tukka ja sininen alusasu. mustat releet ja mekko ovat huiseja!

Anonyymi kirjoitti...

Apua, eksyin blogiisi ekaa kertaa ja törmäsin muutamaan paperinukkeen, jotka minullakin on säästössä...

Mutta meillä ystäväperheen tyttö on niillä jo leikkinytkin, oma poika tuskin innostuu.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat! Mulla oli tuo blondi sinisessä uikkarissa. On ehkä vieläkin äidin jemmassa. Kavereiden kanssa piirreltiin nukeille lisää vaatteita.

Bullukat kirjoitti...

Tuttuja ovat ja itse kerään lähinnä Apu-lehtien paperinukkeja, eikä niitä enää kovin montaa kymmentä puutukaan kokoelmista.

Unknown kirjoitti...

Mikä ihme on tuo tummatukkainen typy jolla on valkoinen alushame ja kukkakimppu kädessä, keltainen mekko vieressä? Minulla on varmaan ollut se, hämärästi muistan, olisiko punahilkka? Minulla on samantapaisia Tuhkimo ja Lumikki.
Johanna

Unknown kirjoitti...

Niin, vielä piti sanoa että käy ihmeessä kotisivullani www.wanharoosa.com kun meillä näköjään on samat kiinnostuksen aiheet!
Johanna

n i n n u kirjoitti...

Johanna: On muistaakseni Punahilkka, sillä taisi olla sellainen punahilkan huppuviitta yhtenä vaatteena. En voi tarkistaa kun paperinuket olen vienyt takaisin säilytettäväksi lapsuudenkotiin.

Unknown kirjoitti...

Hei taas! Oikein me muistetiin, Punahilkkahan se! Löytyi kuva yhdestä blogista http:/vanhakissa.vuodatus.net jne. Löytyi googlesta hakusanalla paperinukke punahilkka. Hienoa nähdä taas! Jännä kun näkee lapsena omistettuja tavaroita vuosien jälkeen!
Johanna

Päivi kirjoitti...

Voi ei mitä ihania aarteita sinulla säästössä....siskollani oli juurikin Apulehdestä leikattuja paperinukkeja iso rasiallinen ja kerran kyllästyttyään heitti menemään...minäkin sain leikkiä niillä ja itse piirrettiin lisää vaatteita. Trv. Päivi

Serentis kirjoitti...

Ihania paperinukkeja! Yritän kovasti löytää itselleni leikeltäväksi paperinukkea ja kuvaa yksistä 70-80 luvun paperinukkearkeista, joita minulla lapsena oli. Aika vähän oikeastaan löytyy kuvia.

n i n n u kirjoitti...

Tyttösille huviksi ja hyödyksi -kirjassa on kuvattuna joitakin 70-80-luvun paperinukkeja. Facebookissa on paperinukkeryhmiä joissa esitellään vanhoja paperinukkeja.