"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

4. heinäkuuta 2009

Lady coffee ja pääkaupunkiseudun tärpit


Kyläpaikasta reissun päältä sain vanhan Keskon Lady coffee –peltipurkin, täällä kerrotaan että olisi jopa 50-luvun juttu.
Minulle ihan uusi purkkituttavuus.
Kyläpaikan emäntä on myös vanhan tavaran ystävä, kaikkea ihanaa häneltä kotoa löytyikin. Joka paikka pursuili Arabiaa ja vanhaa lasistoa.
Espoon Matinkylässä on kaksi kivaa shoppailukohdetta lähietäisyydellä toisistaan: Suomen yksi suurimmista kierrätysmyymälöistä ja kauppakeskus Iso Omena.

Kierrätysmyymälässä on perinteisesti hyvään hintaan hinnoiteltuja vaatteita sekä sitten nurkka jossa kaikki 50cent tai eurolla kolme vaatetta. 50centillä ostin 70-80-lukulaisen Marimekon punaisen perusteepparin.
Jokunen retromekko riippui tangossa mutta yhtään retroverhoa tai -kangasta ei ollut.
Myymälässä on suht siistiä ja selkeää varsinkin yläkerrassa vaikka sitä tavaraa on paljon ja ihmiset käy mylläämässä.
Huonekalut näyttää siellä vaihtavan hyvin omistajaa.

Hietalahden kirpputorilla on viikollakin myyntipaikat täynnä jos vaan on hyvä ilma. Kävin torstaina aamusella pyörähtämässä. Hinnat siellä tuntuvat olevan "helsinkiläiset" eli korkeammat mihin "täällä maalla" on totuttu. 4eur t-paidasta on ainakin minulle liikaa. Toisinaan siellä voi pongata jonkun julkimonkin myymästä omia vaatteitaan.

Vakkarikohde Helsingin keskustassa on uusretroa myyvä lastenvaateliike Uudenmaankadulla, Punavuorenpeikko.
Samalla puolen katua muutama askel Punavuorenpeikosta on
Ivana Helsingin piskuinen liike sekä ihastuttava vanhojen astioiden kauppa, Astiataivas. Hintataso pöyristyttävän korkea mutta katselu ei maksa mitään.


Ruokailupaikkana Stockmannin 8. kerroksessa oleva uusi Fazerin ruokamaailma on passeli, raikkaat oman maun mukaan koottavat salaatit maistui helteellä.Matinkylän kierrätyskeskus
Kuva: kierrätyskeskus.fi

Kierrätysmyymälästä ostin suomi-ruotsi-englanti kuvasanakirjan Maailma jossa elämme (v. -77) kahdella eurolla.
Mikonkadun Nanson myymälässä käyn myös aina, kevään Paulakukkaa lähti mukaan -50%.


Ison Omenan Marimekosta löytyy paremmin lastenvaatteita kuin keskustan isoista liikkeistä, Taivaankukat ja Hedelmäkoripaita alesta.3 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Minulla on tuo Lady coffee -purkki myös. Olen saanut sen mummulta, ja se tuoksuu ihan kahville (kun kahvia siinä on säilytetty sieltä 50-luvulta asti).

Pieni luomukahvipussi mahtuu siihen vieläkin mainiosti, isompaan ei ole tarvetta, kun meillä vain vieraat juovat kahvia. :)

Seijasisko kirjoitti...

Itse ostin purkin eilen kolmella eurolla Kontti-kirppikseltä.:) Huutonetissä on vasta myyty näitä 30 eurollakin. Lady Coffee purkki on vuodelta 1961.

"Melkein Tavallista" blogista löysin tietoa purkista. "Keskolta on vastattu seuraavaa: Johtaja Pekka Rontu (eläkkeellä oleva Paahtimon johtaja, joka oli tässä tehtävässä 60- ja 70-luvuilla) muisti, että tämä purkki oli ensimmäinen lahjapurkkien sarjassa ja tehtiin vuonna 1961. Näihin pakattiin milloin mitäkin Keskon Paahtimon kahvia asiakkaan toivomuksen mukaan. Siihen aikaan ei vielä ollut vakuumikoneita, joten kahvit olivat pehmeitä pusseja. Purkin oli suunnitellut Keskon oma mainostoimisto, mutta painosmäärästä ei ole tietoa."

n i n n u kirjoitti...

Kiitos tästä infosta.

Nyt noita purkkeja minulla on kaksi, toisen sain mummolasta.