"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

27. heinäkuuta 2009

Possuperhe ja muita ostoksia

Tässäpä nämä kerran jo lipsahtaneet possut uudestaan, eli kyseessä neuvostoliittolaisia vaahtokumieläimiä. Kolme pientä ja yksi iso possu 1,50e.

Kierrätysmyymälästä Tammerleningin mekko 10centin vaatelootasta.Joku oli tuonut myyntiin 70-lukulaisia saksalaisia lastenkirjoja ja pelejä. Kirjat olisi ollut kivoja mutta en ymmärrä sanaakaan saksaa niin sai jäädä. Peleistä valitsin tämän joka ei ohjetta kaipaa kun on eläinlotto. 2e.Fisher Pricen Mini-Bus, vuosiluku takaboksissa 1969. 1,20e.

Ukkelit ovat rekvisiittana, eivät olleet mukana.

Uudenveroinen Plastex-purkki 1e.


Sekalaista -lelupussi, jossa kiinnosti vain Playmobilit. On uusia ja vanhoja. 1,50e.
Mitä muuten kertoo ukkeleiden jalkapohjissa olevat vuosiluvut, tietääkö kukaan ?

Tätä mietin, että onko vanhaa kangasta vai ei. Näyttää ja tuntuu vanhalta. Ommeltuna lasten pussilakanaksi. 50cent.

Nanson pusero 2e.


Maatuska avaimenperänä 10cent.
Kangasta, on ommeltu pussilakanaksi mutta menee muuhun käyttöön.********Yhdessä postauksessa kysyttiin lehden mallikuvassa olevasta henkilöstä, että onko kuvassa eräs nykyään "julkkis". Minä en kuvasta tunnistanut.


No eilen sitten tämä kuvan henkilö vastasi itse olevansa hän ! Hauska juttu !

Mies ja kuva ja vastaus löytyy täältä.Kierrätysmyymälässä poikettiin sattumoisin tänään ja siellä olikin sellainen tarjous että kassiin sai kerätä mm. vaatteita, verhoja, koriste-esineitä, leluja, laukkuja niin paljon kuin mahtui ja maksoi vain 2e.
Ja vaikka mitä löytyi ! Muutama retrojuttukin, kuvailen niitä myöhemmin, tarvii pesukoneen kautta käyttää vain osa.


13 kommenttia:

Roosa kirjoitti...

Rakastan noita neuvostoliittolaisia leluja, mutta harvoin olen viime vuosina törmännyt. Kiitos paketista!

Iita kirjoitti...

Tuo lasten eläinkangas on aivan ihana! Todellisia löytöjä olet bongannut, itse en koskaan löydä mitään kirppareilta :)

zanne kirjoitti...

Voi ei, minä olisin kyllä niistä saksankielisistä peleistä ja varsinkin kirjoista kiinostunut!!

Playmobileistä sen verran että ukkeli malli joka tuli markkinoille vuonna 1974 (muistaakseni) niillä on siis tuo eka vuosiluku jalassa. Sitä mallia tehtiin jokunen vuosi, kunnes sitten alkoi tulla markkinoille hieman kehittyneempi ukkeli jolla oli vaalaenpunaiset kädet ja jolla kädet liikkui. Ja sen jälkeen on tullut aina uusia ja monimuotoisempia ukkeleita markkinoille.
Muistan itsekin kuinka alussa oli ritareita joilla oli valmiiksi hopean värinen torso, ne taisi olla niitä ekoja Playmobilejä.

Odottelen taas innolla kuvia muistakin löydöistä!

Hanna kirjoitti...

minulla oli lastenkankaasta kaksipuolinen peitto pienenä jossa oli toisella puolella sininen pohja ja ns. päinvastaiset värit. Olin perinyt sen serkuilta :)

Katja kirjoitti...

Hienoja löytöjä! Pitääkin huomenna käväistä Patinassa jos jotain kivaa löytyisi.

zanne kirjoitti...

Ai niin, ja sitten ne paksut Playmobil ukkelit, joissa vähemmän liikkuvia osia, kuuluvat Playmobil 123 sarjaan joka on vähän niin kun Playmobilin Duplot, eli pienemmille tarkoitettu. Minunkin blogissa on yksi sellainen ukkeli jolla on mopo. Ne on suht uutta tuotantoa, taisivat tulla markkinoille joskus 90-luvulla.

Mia kirjoitti...

Mieletön tuo kangas! Just jonkun tuollasen retron tartteisin yhteen ompeluhommaan, osaisitko muuten yhtään sanoa mistä voisi (tai voiko edes) netin kautta ostaa tuollasia retrohtavia kankaita?
Meidän kirppareilla ei ole koskaan ollut mitään noin ihania. :/

Saana kirjoitti...

Ninnu, kiitokset palkinnosta! Olinpas mä laho, kun en muistanut ollenkaan koko arvontaa, vaikka olin ihan innoissaan, kun kerrankin jotain voitin.

Ihania nuo possut! Ja ihan mahtavia muutkin löydöt. Täällä kirppiksiltä en ole viime aikoina löytänyt just yhtään mitään. Eilenkin kun kävin tuossa lähellä kirppiksellä pyörähtämässä, niin pöydät oli täynnä kaikkea rääsyä ja roskaa. Jospa tänään kierrätyskeskuksesta löytyisi jotain kivaa.

n i n n u kirjoitti...

Zannelle kiitos Playmobil- infosta. Ukkokasassa on vuosilukuja 70-, 80 ja 90-luvuilta.

En tiedä yhtään mistä retrohtavia kankaita voisi ostaa, kai niitä jossain on myytävänä.
Kerran jotain apinakangasta oli kuulema Anttilassa.

Niinu kirjoitti...

Mä ottaisin kaikki tästä postauksesta!
Ihania löytöjä, kaikki tyyni!

Emmi kirjoitti...

Jokin tuossa kankaassa sanoo ettei se ole uusi-vanha. Niistä nimittäin tupataan usein tekemään vähän mukamas "nätimpiä" versioita, ja luulen että tuo taustaväri ainakin olisi vähän eri ko. kankaassa jos asia olisi näin...

Annika kirjoitti...

Minulla on ollut lastenpeitto tuosta ihanasta kankaasta :) Sain sen joskus 70-luvun loppupuolella. Peitto oli samoilla kuvilla, mutta punaisella pohjalla, jollen ihan väärin muista. Eli eiköhän tuo ole vanhaa kangasta.

Kerttu kirjoitti...

Olet tehnyt upeita löytöjä kirppareilta, voisitko joskus kirjoittaa missä ja millä kirppareilla käyt? Itsekin kun on kova koluamaan kirppareita.