"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

5. heinäkuuta 2009

Lisää KotiliesiäEnnen kaupan aukeamista käytiin pikaisesti kirpparilla ja todettiin että sen vieressä ollut toinen kirppari oli lopettanut toimintansa. No tämä toinen porskuttaa, vaikka ei häävi paikka ole sekään.

Löytyi Kotiliesi -lehden koko vuosikerta vuodelta 1962,
hinta ei paha lainkaan, 2.50e.
(Kun muistellaan mitä tuonkin ikäisistä saa divareissa jo maksella kappaleelta...)
Lehdet oli lyöty nippuun niin että naru pistetty joka lehden läpi. Avasin koko hoidon ja puistelin sahanpurut välistä pois. Ullakoilla säilytettyihin lehtiin tuppaa tulemaan todella tunkkainen haju, mutta nämä olleet hapekkaassa paikassa kun ei haisseet lainkaan vintille.


Vähän olen kerennyt lehtiä selailemaan, parasta antia on ehdottomasti mainokset, harmi vaan että tuolloin oli vielä lehdissä suurimmaksi osaksi mustavalkoinen kuvitus.


Pala suomalaista pankkihistoriaa, oravapaita 20cent.


6 kommenttia:

BellaGodiva kirjoitti...

Ei olenkaan paha hinta tullut noille lehdille. Oih alkoi himmotamaan nuo Arabian astiat mitä siinä mainostetaan.

Katja kirjoitti...

Halvalla sait lehdet :) Meillä on tuota kuvan Arabian Alia paljon, kuppia ja kippija, kulhoja ja lautasia. Lisää kerään koko ajan, sillä on vanhempieni häälahja ollut silloin joskus.
Tuo kahvipannu on meillä vaaleansinisenä, onko nimi sama punahilkka? meidän pannu ei kylläkään ole enää ihan priimakunnossa, mutta kyllä se esillä on puuhellan hyllyllä.

n i n n u kirjoitti...

Sininen pannu on Sinihilkka, oli jokunen postaus aikaisemmin siitä juttuakin.

Susanna kirjoitti...

Kiitos Punahilkka-pannun mainoksesta! Tulostan sen ja kehystän keittiön seinälle. Vaikkei meillä juuri tuota pannua olekaan, niin hyvin samantyylisiä kuitenkin.

Clarissa kirjoitti...

Nostalgista. Täällähän on paljon tuttua tavaraa. Tuo pannu minullakin on sinisenä, on aivan kuin uusi ja toimii mökillä vesipannuna. Blogissani oli kesäkuussa pannupostaus, jos kiinnostaa:)
Pitääpä tulla urkkimaan toisenkin kerran.

Nipsutin kirjoitti...

Meiltäkin löytyy pala suomalaista pankkihistoriaa. :) Juuri eilen otin kuvan kuopuksen paidasta, joka löytyi kirpputorilta äskettäin.