"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

24. heinäkuuta 2009

Nyt piltit nukkumaanVauvalle oli sisustettu näin riemullisen punainen nurkkaus v. 1973, pikkaisen liian levoton mun makuun, piparkakkukangas näyttää paremmalta Sussun hameessa : )

Hoitopöytänä Muuramen taso laatikostoineen, piparkakkukangas PMK, matto Rasimäen Kutomo, vauvanvaatteet Bunukka, äidin essu Vuokko.Keltarunkoisen Jovi- sängyn päädyt ovat sinistä markiisikangasta. Näin lapsi ei loukkaa päätään kovaan päätyyn. Toiseen päätyyn on lisäksi kiinnitetty hoitotaso joka kääntyy vuoteen laitojen varaan.

Sänkyä saa myös valkorunkoisena jolloin päädyt ovat punaista kangasta.
Rintalan lastensängyn pituutta voidaan säätää. Jos vihreät etulaidat poistetaan tulee sängystä sohva. Muita saatavisssa olevia värejä punainen, keltainen, sininen ja ruskea. Sänkyyn voidaan erikseen ostaa pinnalaidat ja päätylaidat jolloin sänky sopiva pienelle lapselle.

Muuramen sängynpäädyt on päällystetty marimekkokuosisella kernillä, sinisellä tai punaisella unikkokuosilla tai kuvan lokilla.

Nupposen Kalle -sänky kasvaa lapsen mukana. Muita värejä keltainen, oranssi ja punainen.


Jovi- sängyn toinen sivu on alaslaskettava ja sängyn pohjan voi säätää viidelle korkeudelle.


Kuvat ja tekstit: Kotiliesi -lehdet 1973.
Samaa linjaa : Bambina-lastensänky Anttilan tavaraluettelossa.
Anttila -postauksessa kommentoitiin että tämä kerrossänky ollut monella lapsena. Ollut sitten ehkä edullinen ja helposti saatavissa ? Tutkailin että samanlaista/tyylistä ollut usemmalla valmistajalla.

Meillä oli myös tämä punaisena, isosisko yläpedissä ja minä alapedissä. Sängyt on edelleen kotona vintillä.

Meillä oli käytössä jälkikasvulla miehen vanha sänky, omani samantyylinen on huonommassa kunnossa.
Käytön jälkeen pakattiin kasattuna hyvin pahviin ja vietiin mummolaan vintille. Päälle kirjoitettiin: RETRO pinnasänky, älä myy !
Jospa vielä seuraavallekin polvelle kelpaisi.

14 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Näistä vois meille tulla tuollanen vihreä reunainen jatkettava sänky, huippu! :)

Susanna kirjoitti...

Oo, mikä upea piparikukkaseinä! Huisin hauska yllätys täällä. Mainiota!

Heidi kirjoitti...

Meillä oli tytöillä vauvana semmoinen jatkettava pinnasänky, tyttöjen isän sukulaisilta peritty, ilmeisesti 70-luvulta? vai olisiko kenties vanhempi kun tässä ei oltu sitä esitelty?
Sitten täällä meillä on tallessa jossain tuolla piharakennuksissa miehen vanha pinnis. Se vaikuttaa tosi vanhalta, on vielä semmoinen tosi mini, varmaan 100cm nukkumatila. Mutta se on valitettavasti tosi huonossa kunnossa, ihan vino ja lähes lahokin :(
Itselläni on vauvana ollut muuramen hoitotaso, äiti aina muistaa kehua sitä miten hyvä se oli ja kuulemma kallis :D

Asta kirjoitti...

Oi, ihania! Mustakin tuo vihreälaitainen on paras, samaten samassa kuvassa oleva seinän sävy ja Eemeli-juliste. Mistähän tuollaisen julisteen sais...?!

Katri kirjoitti...

Kaikki kuvien sängyt kelpais meille. Minäkin tykkäsin eniten vihreä-valkoisesta. Kauniita kankaita oli kuvissa myös.

Susanna kirjoitti...

On muuten aika huimaa ajatella, että mekin siskon kanssa selvisimme hengissä lapsuudestamme tuossa kerrossangyssä. Sängyt "kiinnitettiin" toisiinsa vain pikkuisten nuppien avulla. En ymmärrä, miten se ylempi sänky ei koskaan pudonnut alas. Ei taitaisi mennä läpi mistään tämän päivän turvallisuusvaatimuksista!

(Sinulle on muuten tunnustus blogissani.)

Vilijonkka kirjoitti...

Tuollainen pompula pinnasänky mullakin oli pienenä, enon vanha. Muistan kuinka kiva niitä palloja oli paukutella toisiaan vasten kun pikkusisko myöhemmin nukkui samassa sängyssä...

Emmi kirjoitti...

Oih! Minä nukuin vauvana tuommoisessa häkkisängyssä.. Sitä tuskin enää on olemassa.. :(

pikkukiiski kirjoitti...

Minä ostin pojilleni tuollaisen kerrossängyn maksoi kirpparilla 20e niin oli ihan pakko vaikka pienempi nukkuukin vielä vieressä. Se on aivan ihana, kaipaa ehkä uutta maalia mutta muuten ihan täydellinen :)

Tunteellinen hupakko kirjoitti...

Meillä on tuo Jovi sänky, jonka itse maalasin. Aivan ihana ja suunnittelen siitä sohvaa, että käyttöikä pitenisi! Juuri viime postaukseen kuvankin laitoin tosta sängystä :D

Anonyymi kirjoitti...

meillä on pienimmällä tuo Nupposen Kalle sänky, edellinen omistaja tosin maalannut vaaleaksi mutta punainen paistaa osin läpi. on ihan mahtikunnossa edelleen ja maksoi vai pari kymppiä!

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on toi Rintalan sänky. 70-luvulla meillä oli keltaista ja punaista versiota kotona, tämä meille periytynyt on maalattu pojalle mieluisaksi.

Itse nukuin sängyssä (ilman toista laitaa siis) teiniksi asti, meillä varmaan vähitellen luovutaan lapsen sängystä. Nykymittoihin se on tosi kapea isommalle (pojalle).

KatiS kirjoitti...

Minulla on etsinnässä nuo Anttilan myymät kerrossängyt (tai vastaavat). Voinko lainata kuvaasi ostoilmoitukseen?

n i n n u kirjoitti...

Voi lainata, kuva on lehdestä.