"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

10. kesäkuuta 2009

Muutama lastenkirja
Hauskoja Lego Fabuland- eläinhahmoja tehtiin 80-luvulla, ja pieni kirjasarjakin oheistuotteena.
Jännä muuten että en ole yhteenkään Fabulandiin kirpparilla törmännyt koskaan, näitä jos löytäisi ostaisin kiljuen.

Itsellä oli ainakin Laura Lammas ja joku possuhahmoista.

Kirjassa on esiteltynä Fabulandin asukkaat, klikkaa kuva isommaksi.Tässä aika hyvä Fabuland- sivusto , löysin sieltä nekin setit mitkä mulla oli: Percy Pig ja Bianca Lamb.

Se oli jotain 90-luvun puoliväliä kun raijasin kotoa paljon kaikenlaista lelua, kirjaa ja muuta tilpehööriä kirpparille myyntiin, silloin ei muusta ollut väliä kunhan sai rahaa. Eipä aatellut yhtään että niitäkin leluja vielä joskus kaipaisi. Siinä rytäkässä tuli nuo Fabulanditkin myytyä. Kuten myös nukkekoti varusteineen, samanlainen on tuossa vuoden -74 Anttilan joululahjaluettelossa...
Iloiset hammaspeikot, Möö ja Paa. Suomeksi ilmestyi 1961, uusintapainoksia otettu paljon. (Kuvan kirja aika uusi.)

Unipuu, Hyvänyönsatuja 1974, Camilla Mickwitzin kuvitus.

Leenan sairaalamatka 1971. Kertoo millainen paikka sairaala on ja millaista siellä on lapsen olla. Leenalle tehdään nielurisaleikkaus.
Aika pelottavalta tuntui, sitä ajatteli että kunhan ei vaan joutuisi itse.
Kirpparilta kaksi saksalaista käännöskirjaa, -76 ja -77 painosvuodet. Menninkäiskirjassa ihana kuvitus.16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juuri vein kirppikselle myyntiin tuota eka sarjaa olevan kirjan. Nimi oli Kimmo Kissan -jotain. Olisin kyllä ilomielin lähettänyt sen sinulle jos olisin hoksannut ;)
-Elisa

n i n n u kirjoitti...

Kimmo Kissan lentosirkus.

Sanna kirjoitti...

Pläräsin blogisi tänään läpi. Voi että, niin monta tuttua kuosia, muotoa ja tavaraa. Joitakin kuviesi katalogeissa vilahtaneita leluja ja vauvan vaatteita löytyy vielä äidin kellarista. Appelsiiniriisiä teen vieläkin silloin tällöin. Aivan kertakaikkisen ihana blogi. Ihania muistoja vain tulvii päähän. Kiitos näistä.
Sanna

Milla kirjoitti...

Mä olen ostanut Fabulandeja Huutonetistä. Äitini oli omistani aika paljon niitä onneksi säästänyt ja niihin sitten huusin lisää hahmoja ja rakennuksia. Huutonetissä tosin hinnat oli kyllä sitä luokkaa, että miehelle ei niistä viitsinyt kertoa... :)

Jasupo kirjoitti...

Iso kiitos tuosta Fabulandin hahmoaukeamasta. Olisiko mahdollista saada se isompana, jolloin näkisi nimet? Pidän myös suuresti Fabulandista. Valitettavasti äitini on hukannut kaikki legoni tai sitten ne on varastettu varastosta. Sieltä kun on hävinnyt aika paljon tavaraa. Olen ostellut noita lapsille kohtuullisen isolla rahalla. Toivottavasti Lego tekisi Fabuland-sarjaa uudelleen. Legoissa on aika vähän naishahmoja ja nuo eläimet ovat niin sympaattisia.

n i n n u kirjoitti...

Kuva muokattu niin että voi tarkastella hahmoja.

Anonyymi kirjoitti...

Mun vanha Leenan sairaalamatka onkin varastossa, pitäisi hakea ja katsoa muutkin kirjat sieltä, jos olisi jo jotain 2-vuotiaalle sopivaa...

Jasupo kirjoitti...

Kiitos avustasi! Nuo hahmot ovat niin mahtavia ja nyt näkee yhdestä taulukosta jo monen nimenkin. En tiedä, onko meidän hevonen juuri tuo kuvassa oleva, mutta nimeän sen Hemmingiksi. Ihan mahtava nimi! Hiirelläni on musta paita, mutta se saa olla Hermanni.

Aika erikoisia nimiä muuten. En tiedä, onko noista monikaan ollut muodikkaita edes 80-luvulla. Kukahan ne on aikoinaan kääntänyt? Hannes, Kaapro, Kosti, Aapeli yms. eivät kuuluneet meidän lelujen nimiin.

Maippi kirjoitti...

Nuo fabulandit on ihania! Itse olen niitä kirpparilta löytänyt ja poika on tykännyt aivan järettömästi.

zanne kirjoitti...

Olen kyllä aina välillä törmännyt Fabulandeihin täällä Helsingin kirppareilla, pelkkiä hahmoja löytyy aina välillä, ja harvemmin sitten ihan niitä rakennussarjoja.
Ihania olivat, mutta kun tulivat markkinoille, olin jo hieman liian iso leikkimään näillä.
Noita Fabuland kirjoja on muistaakseni 4 kpl, minullakin niitä on (vai ehdinkö jo myydä nekin pois?). Kun välillä vaan totean että kaikkea ei vaan voi aina säästää, välillä on pakko raivata tilaa uusille tavaroille.

n i n n u kirjoitti...

Kirjan on suomentanut Sinikka Sajama, oisko hän sitten kääntänyt myös hahmojen nimet.

n i n n u kirjoitti...

Sannalle: Harrastushan tämä vanhojen juttujen tonkiminen mulle on, ja ihan mukava jakaa se muiden kanssa, kun ei tämä kotiväkikään aina jaksa niin tästä innostua.

Anonyymi kirjoitti...

Mää juuri viikonloppuna kaivoin vanhempieni luona esille omat vanhat Legoni ja siellä ne oli tallessa mun kaikki vanhat Fabulandini karuselleineen ja muine tykötarpeineen :D Niistä sais kai aika kivasti kun myisi. Kun raskis myydä ;) Mutta taidan säästää pojalleni...

Salanimi kirjoitti...

Huutiksesta ja Ebaysta löytyy välillä tosiaan Fabulandeja, meidän suunnalla en ole niitä kirppiksellä tavannut, toki ostaisin kans kiljuen :)

takussa kirjoitti...

Alkaako tuo Leenan sairaalamatka jotakuinkin näin? "Kun tulet sairaalaan, näet ensimmäiseksi monta sairaanhoitajaa, jotka juoksevat portaita ylös ja alas."

Mulle luettiin tätä, kun olin noin kolmen vanhana menossa kitarisaleikkaukseen. Jos kukaan ikinä raaskii luopua tuosta kirjasta, niin ostan iloiten!

takussa@gmail.com

n i n n u kirjoitti...

Se Leenan sairaalaan meno osio alkaa : Sairaalan käytävillä ja portaissa liikkui paljon ihmisiä. Valkotakkiset olivat lääkäreitä, valkomekkoist sairaanhoitajia ja sinimekkoiset apuhoitajia, kaikilla heillä tuntui olevan kiire.