"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

3. elokuuta 2013

Lego ihmishahmot


Asukkaita Lego-maailmaan saatiin v. 1974 kun ihmishahmot tulivat myyntiin. Ukkeleilla oli liikkuvat, ympäri pyörivät kädet, mutta jalat vielä palikoista kootut. Hahmot olivat aika kookkaita, kuvan esimerkki 8cm. Käsiin pystyi kiinnittämään esineitä.

Tämän hahmon (naama kuuluu oikeasti pojalle) osat ovat löytyneet kolmesta eri legopussista eri kirppareilta eri aikoina. Yhdessä oli yläruumis ilman toista kämmentä. Toisesta pussista löytyi tukka ja kolmannesta se puuttuva kämmen !
Alaruumiinhan voi koota tavallisista palikoista. (Kukkakimppu on nykyajan legoista.)

Kiven alla ovat siis kirppareilla !
Omat lapsuudenaikaiset ihmishahmot ovat hävinneet/myyty/koira syönyt.

Tunnetuin sarja oli Perhe (erilaisia pakkauksia),
mutta muitakin hahmoja löytyy; poliisit, intiaanit, seriffit....Red Indians vuodelta 1977.Kasvottomat, kädettömät, pökkelövartaloiset minihahmot v. 1975,
mutta v. 1978 minihahmot olivat jo samanlaisia kuin tänään.
Duplo-hahmot v. 1977, nykymuotoiset liikuteltavat tulivat v. 1983.


Netistä löytyy useampi sivusto johon on koottu eri vuosien legoja kuvineen, samoin kokoamisohjeita löytyy. Voi etsiä vuoden tai sarjanumeron perusteella tai sitten teeman tai sarjan perusteella.
Kerrankin ostin kirpparilta pussillisen ritarilinnan osia, ei mitään hajua rakentamisesta, mutta sivustolta löytyi sitten ohjetta, ja saatiin jonkinlainen linna pystyyn.

Tässä nämä sivut joita itse käytän:
http://www.lugnet.com/
http://www.brickfactory.info/
http://www.brickset.com/

Kuvat:  lego/brickset.com


11 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Minulla oli tuo yläkuvan perhe. Tai on se edelleenkin lasten legoissa, mutta ihan kaikki osat ei taida olla tallessa. Mummo on symppis!

Ane / Tekemisen maku kirjoitti...

Kiitos tietopankista! Ollaan parasta aikaa täällä Legojen maassa Tanskassa. Eihän nuo uudet vanhoille tietenkään vedä vertoja.

Elina kirjoitti...

Flashback! Meillä oli pienenä juuri tuo intiaanipaketti. :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi, niin tuttuja minulle! Olin tuon ylimmän legoperheen onnellinen omistaja ja niillä tosiaan leikittiin paljon. Ovat myös edelleen käytössä vanhemmillani sisareni lasten käytössä, mutta kunto on jo surkea, kasvot "kuluneet" hiukset eivät enää pysy kunnolla päässä ja kädetkin irtoilevat tai ovat kadonneet. Ahkerassa käytössä ovat olleet!! :D

kristiina kirjoitti...

Missäköhän vaiheessa oli noita neliskanttisen duplo ukon näköisiä, mutta pikkulegoja... Mulla oli sellainen tyttö ja poika.
Legot on kivoja :)

Anonyymi kirjoitti...

Erityisesti tuo duplo-kuva tuo omat ihanat legomuistot mieleen. Olen yrittänyt etsiä kirppiksiltä täydennystä omien lasten leikkeihin, mutta paria poikkeusta lukuun ottamatta ovat aivan törkyhintaisia. Onneksi mummulasta löytyy enemmän retrolegoja. Klassikkoja!
-katja-

Apris kirjoitti...

Oi, meillä oli veljeni kanssa tuo sairaalakokonaisuus. Missäköhän mahtaa olla tänä päivänä?

Maire kirjoitti...

Hei ihan hirveän mielenkiintoista Lego-tietoa, kiitos tästä!

Anonyymi kirjoitti...

Miulla on ihan ylimääräisenä sinipaitainen tyttöhahmo, tai siis se yläosa. Voin lähettää sen siulle jos tahdot.

Minna

Satu Oli kirjoitti...

Tervetuloa facebookin Retro lego keräilijöihin, siellä voi välillä jopa ostaa ja myydä nuita vanhuksia :) Ja ainakin nyt muistella :D

n i n n u kirjoitti...

En ole facebookissa, olisihan siellä kaikkea....