"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

25. elokuuta 2013

Viron herkkupaloja


Viron matka merkitsee monille edullisten alkoholijuomien kärräämistä kotimaahan. Nyt on hiljakseen nousussa viinarallin rinnalle myös karkkiralli, kiitos Suomen makeisveron.
Ja mikäs on ostellessa edullisia makeisia, onhan Virossa niin hyvä makeistehdas: Kalev.

Ostettiin monenlaista Kalevia tuliaisiksi, ihania makuja, hinnat tuntui niin hassun alhaisilta !
Esim. täälläkin myytävä Kalev valkosuklaalevy 95g riisillä ja mustikoilla maksoi vain 0,95e.(Prisma.)


Kuva: www.kalev.ee
Praliinikonvehti Maiuspala (=herkkupala) on ollut Kalevin valikoimissa vuodesta 1956 ja se on yksi Viron rakastetuimmista makeisista.
Konvehdin kerrotaan olleen myös Leonid Brežnevin puolison lempiherkkua, ja sitä vietiinkin rouvalle tuliaisiksi silloin kun Viron sosialistisen neuvostotasavallan edustajat pääsivät vierailemaan Kremlissä.

Kannen valokuva on 70-luvun lopulta, mutta mysteeriksi on jäänyt tytön henkilöllisyys, kuka hän on ?

Makeisen 55-vuotispäivän kunniaksi rasian ulkonäköä päätettiin hiukan päivittää, kuitenkin niin että makeishyllystä löytäisi edelleen helposti sen tutun suosikkinsa.

 Rasia näyttää nyt tältä, ei paljon eroa vanhaan,
 kuvassa on hyvä retrotunnelma.
 (Ja nyt ei näytä siltä, että tyttö olisi syömässä tipua.)
 
Sopivaa tyttölasta etsittiin Kalevin järjestämällä kansikuvakilpailulla,
 ja valituksi 1200:n lapsen joukosta tuli 5-vuotias Sonja Valgamaalta.
 
Ja se maku...ovat todellakin herkkupaloja!
 
 
 

3 kommenttia:

kewa kirjoitti...

Oi namm mikä muistot!!! En itse niistä karkeista tykkää, mutta sen rasian muistan kyllä. Karkkeja oli silloin todella harvoin saatavilla ja jos niitä sitten joskus sai, niin se karkkirasia oli koristeena lasikaapin takana, ja melkein jokaisessa perheessä, (tummat kiiltavapintaiset kaapinovetkin melkein kaikilla samanlaiset), rasia siis melkein tärkeämpi kun sisu.

Meeri kirjoitti...

Voi kun olisin tiennyt tämmöisistä herkkupaloista kun kesällä virossa kävin. Kalevin suklaita kyllä tuotiin tuliaisina monenlaisia, mutta tähän kyseiseen suklaaseen en (muistaakseni) törmännyt..Pitääpä pitää silmät auki seuraavalla kerralla (vuoden päästä)

Roz kirjoitti...

Voi että, pakko kommentoida että tuo Kalevin mustikka-valkosuklaa on ehkä maailman parasta suklaata. Sen kanssa kilpailee vain Pirkan hasselpähkinä-valkosuklaa, kun en tiedä kumpi näistä kahdesta on sitä maailman parasta =).