"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

8. helmikuuta 2016

P. Sarpanevan maljakot

Lahdessa on vihdoin tullut kaivattu muutos kovasti alamäkeen luisuneen Launeen suurkirppiksen toimintaan. Uudet omistajat, ja kirppis on taas sellainen että siellä voi käydä. Hurraa!

Sieltä ostin kympillä (10eur) Pentti Sarpanevan maljakon.
Enpä ole näistä aiemmin oikein innostunut, kun ovat vähän sellaisia möhkäleitä, mutta nyt ihastuin tähän liukuvärjättyyn lilaan oikein kovasti, ja se sai paikan vitriinissä. (Ja toki tulee käyttöönkin tarvittaessa.)
Sarpanevan maljakoissahan on ominaista pitsiaiheiset pronssipannat, joihin voi teettää kaiverruksen. Olivat kyllä suosittuja syntymäpäivä- ym. muistamismaljakoita 70-luvulla. Tässäkin on jonkin jaoksen nimiin tehty kaiverrus. Maljakon jokaisella sivulla on erilainen kuviointi.

Kumela valmisti Pentti Sarpanevan suunnittelemia lasiesineitä v. 1967-76 suurella menestyksellä, mutta niitä on tehty myös muissa lasitehtaissa.
Nykyään maljakoita tekee Muurlan lasitehdas.


2 kommenttia:

Korustamo kirjoitti...

Wau! Hieno löytö.

pikkupikkuriikki kirjoitti...

Piti oikein käydä maljakko kaappia kurkkaamassa ja kyllä, samanlainen sieltä löytyy...sen olen saanut jo edesmenneeltä mummolta ja kaiverrus näyttää siltä että hän on sen aikanaan 50v lahjaksi saanut. Sarpanevan singneerausta ei pohjassa ollut. =)