"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

25. helmikuuta 2016

Kansainvälisesti arvostettu, mutta suomalaisten unohtama?


Kuva: vallilankaksio.com
 Näin sitä on ihan pimennossa kun ei käy kaupoissa tai lue sisustuslehtiä.
Tämäkin asia on kait ilmoitettu julkisuuteen jo viime vuonna...

Vallila on ottanut uustuotantoon Marjatta Metsovaaran kuoseja vuosikymmenten takaa, yhteensä kuusi erilaista, niistä kankaana toteutetaan 15 värisävyä. Lisäksi on muita sisustustekstiilejä, mattoja, keittiötekstiilejä jne.

Tämä on hyvä uutinen, hieno kunnianosoitus unohdetulle tekstiilitaiteilijalle, retropiireissä toki tiedetty ja tunnettu, ja ollut koko ajan pinnalla.

Kävin tänään katsomassa tuotteita. Kun vielä olisi saanut kankaat hyvänä vanhan ajan lappisatiinina...Vallilan paksu ja karkea puuvilla ei oikein nappaa.
Harkintaan laitoin pyöreän Elle maton.
Kuva: vallila.fi


Niin ja löytyihän tässä vähän aikaa sitten sitä vanhaa Metsovaaraakin kirpputorilta, pöytäliina Primavera, tuotannossa 1968–1973 Tampella. 3eur.


4 kommenttia:

SarP kirjoitti...

Ruotsalainen Skandinavia Retro lehti on kirjoittanut hienosti Marjatta Metsovaarasta.
Upea tuo pöytäliina löytö.

Vintageinteriorxx kirjoitti...

Minua myös tökkii tuo Vallilan kangasmateriaali, mutta nuo kuosit kyllä houkuttelevat. Ehkä silti vaan pitäydyn vanhoissa tekstiileissä, onneksi niitä on kirpputoreilta löytynyt ja toivottavasti löytyy vielä lisää. Kyllä vanhat kankaat ovat vaan niin paljon laadukkaampia.

PikkuBertta kirjoitti...

Hei...etsiessäni vanhoja vintage /retro kankaita ,löysin blogisi...sinulla tuntuu olevan vahva tuntemus vanhoista kankaista....mulla olisi etsinnässä jokin kiva,ehkä musta/valkea tampellan tai finleisonin/marimekon kangas/verkot ,,oikein tukevaa paksua puuvillakangasta,koska haluaisin päällystää kaksi -60 luvun nojatuolia uusiksi.
nyt kysynkin,mistä voisin etsiä kankaita...meillä päin täällä Itä-suomessa kankaita ei liiku...jos sinulle sattuu kirpparireissuilla jotain vastaavia kankaita,niin voisitko vihjata kuvan kanssa...tai laita linkkiä,mistä voisin etsiä....
yht.tietoni löytyy Pikku-Bertta blogista...Kiitos jo etukäteen.

Citypulu kirjoitti...

Hei! Minuakin ilahdutti, että Vallila otti tuotantoon Metsovaaran kankaita. Laatu vaan ei miellytä minuakaan, jos se on sitä karheapintaista. Etsiskelen kirppareilta jatkossakin kivoja kuoseja.

PikkuBertalle: tutkaile Huuto.nettiä ja Tori.fi:n tarjontaa. Kyllä Itä-Suomestakin kankaita löytyy. Siellä kesäaikaan liikkuneena voin näin sanoa. Pitää vaan olla sitkeä ja kierrellä useasti monilla eri kirppiksillä.