"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

8. elokuuta 2012

Apinamainen juttuKuva: metsola.co

Japanilaiset Monchhichi leluapinat ovat alkuaan jo 70-luvun juttu, mutta Suomeen tulivat Euroopan kautta v. 1981. Niitä pystyi vaatettamaan ja peukkuakin tykkäsivät imeä.

Löytyipä Kaks´plus -lehti, jossa nukeille, pojalle ja tytölle, etsittiin täällä äänestyksellä suomalaista nimeä. 
Tytöstä tuli Kiki ja pojasta Manu.
Mitään muistikuvaa tästä kellään ?

Ennen vuotta 1985 valmistetut Monchhichit ovat sinisilmäisiä, sen jälkeen niistä tuli ruskeasilmäisiä.

Suomessa uustuotantoa myy ainakin Metsola ja Lekmer.
Sitten oli nämä Mon ami -apinat sulkeutuvine unisilmineen.
Ai kun hän on söötti : )


11 kommenttia:

Rouva Niskanen kirjoitti...

Minulla oli tuollainen apina lapsena ja taitaa se olla vintillä vieläkin, ja itse satun muuten olemaan tuota vuosimallia -81! Mielenkiintoinen blogi sinulla =)

Ehtoisa emäntä kirjoitti...

Meillä taisi olla kaksi aikoinaan, mutta nykyään lasten leikeistä löytyy yksi. Tämän yhden säilyneen nimi oli aikoineen Monsisi Piinainen ja sillä ollaan edelleen menty.

ziu kirjoitti...

Heissan!!
Siskollani (-74) ja minulla (-78)oli monchhichit lapsena ja niistä kovasti pidimme! Valitettavasti jossain vaiheessa tuli sellainen aika, että ne piti antaa nuoremmalle serkullemme ja varsinkin siskoani se on harmittanut aikuisiälläkin. Reilu vuoden verran monchhichia kirppareilta metsästin, kunnes sellaisen löysin - samalla kertaa jopa kaksi eri looseista - ja pääsin siskoani niillä ilostuttamaan!
Enpä tienny, että ovat uustuotankoonkin päässeet!

Terkuin Noora, joka mielenkiintoisissa blogeissasi aika usein vierailee, mutta valitettavan harvoin viestiä jättää.

piitzi kirjoitti...

Piti käydä tarkistaan ja jee miehen rakkain aarre on sinisilmäinen =D Mulla taas on semmoinen pieni kumiapina jolla on sukset jalassa ja pipo päässä, kuulukohan lie samaan sarjaan??

Nimetön kirjoitti...

Olisikohan näiden esikuva vanhempi Mecki-siili? Mecki oli jollain tavalla tunnettu täällä Suomessa jo ennen japanilaisleluja.

Liisa kirjoitti...

Mitä mieltä olet siitä, että lapset/nuoret jotka eivät ole edes eläneet 70- 80 - luvulla, fanittavat sitä? Itse olen 90- luvun lapsi, mutta tykkään vanhanaikaisista asioista erittäin paljon. Niin paljon rennompaa kuin nykyään.

mustakissa kirjoitti...

Minullakin oli tuollainen ja itse asiassa se on tallessa vieläkin! Ja minusta ihan yhtä hurmaava edelleen:)

Nimetön kirjoitti...

Onko monchichit siis eri juttu kuin nuo mon ami -apinat? Minulla on tuollainen mon ami -apina ollut 30 vuotta, mutta olen aina luullut sen olevan monchichi.

Apina kaivettiin pari vuotta sitten vanhempien kellarista esille omaan kotiin miehen siitä innostuessa. Katselin youtubesta monchichi-mainoksia ja niiden rallatukset jäivät miehen päähän, vaikka ei ollut aikaisemmin ollut tietoinen monchichi-apinoista. Jonkin ajan kuluttua 30v. mies kysy "voitaisko me hakea se apina sun vanhempien luota meille?" :D

Minna Enqvist kirjoitti...

Mulla oli tollainen, sen nimi oli Monoski. Mies ei muista omasta lapsuudestaan, pitänyt mun muistikuvia outoina kun olen yrittänyt selittää joskus :D

Nimetön kirjoitti...

Löysin ihan alekorista Citymarketista pari vuotta sitten miltei samanlaisen kuin ylin kuva, ilman rusettia vain. Ostin tytölleni ja tykkää!!

NOPPA

Nimetön kirjoitti...

Mulla on tuollainen Mon ami -apina ja se on kulkenut kanssani noin 30v. Nimenä on mielikuvituksellisesti Mon ami :)

Tällä hetkellä kaveri majailee kirjahyllyssä lasin takana. Laitoin sen sinne varmaan turvaan koiranpennun tullessa taloon.

Mielenkiintoinen ja valloittava blogi sinulla, kiitos :)