"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

20. joulukuuta 2015

Joulupallot

Joulukuusi on taas koristeltu hyvissä ajoin, tykkään tosiaan että joulu on alkupäästä pitempi, ja sitten kun ohi niin unohdan samantien ja koristeet pois. Kun uudessa paikassa ollaan niin kuusikin tuli koristeltua vähän erilailla. Mutta kaikki vanhat killuttimet on ja pysyy.


Onko tämä pallo tuttu? Ikä? En ole koskaan aiemmin nähnyt, mutta saumallisena se ei ole kuitenkaan ihan uutta tuotantoa. Takaosa on hopean värinen, edestä läpinäkyvä. Kuvituksena on joulupukki, mistelinoksa ja kuusi.
Muoks* Löysinkin tiedon että pehmeitä saumapalloja on valmistettu vuoteen 1979.
 


Sitä saksalaista lasia lisää, käsinmaalattu, voisi olla 50-60-luvulta.
 Maahan toivat ainakin Weiste ja Paasivaara.
 
 

Lumihiutalepalloja on isoja ja pieniä eri väreillä, ostan aina jos löytyy.
 Muistuttavat lapsuuden mummojen joulukuusista. Pidän perinnettä yllä.


4 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Lapsuudessa 1970-luvulla oli tuollaisia palloja mitkä oli ikäänkuin kaksipuoleisia tai -osaisia. Sitä en tiedä olivat silloin jo vanhoja. Äidillä saattaa vielä olla niitä.

Elina kirjoitti...

Tuota ensimmäistä en ole koskaan nähnyt, mutta omassa kokoelmassa on sukulaisia - samantyyppisesti painettu joulukelloja hopea/läpikuultavaan saumapalloon. 70-luvulta varmaan, mutta tämä siis valistunut arvaus.

Sari kirjoitti...

Tuollaisia lumihiutalepalloja oli myös meillä mamman ja papan kuusessa. Ne oli mun mielestä aina niin kauniita.

Eeviregina kirjoitti...

Lumihiutalepalloja oli myös minun kotonani lapsuudessa ja osa niistä on vieläkin tallessa. Onkohan Weisteellä näyttelyä noista vanhoista koristeista? Minun pitäisi mennä alkutalvesta ostoksille sinne, pitääpä kysyä ja katsella.