"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

11. joulukuuta 2015

Roskiksesta taas löytö


Metallilipas koristeltu antiikin aiheilla.
 En tunnistanut, ja luulin ensin korurasiaksi.
Kannessa on raha-aukko ja kantokahva.
 Lukollinen, avain tosin puuttuu.

Onneksi pohjassa on jäljellä tarkemmat tunnistetiedot.
 Milloinkohan makeaa rahalipasta on myyty ?
 
  
Kuva: finna.fi
Finnasta löytyy toinen Hellaksen suklaalipas,
 sille vuosiluvuksi on annettu 1974 ja nimenä on säästölipas.
Lienee tehty samoille suklaakonvehdeille kuitenkin.
 


6 kommenttia:

Millimari kirjoitti...

Minulla on kaksi Hellaksen "korurasiaa" eli entistä makeisrasiaa, toinen sinisellä, pehmeällä kankaalla päällystetty ja kukkakuva keskellä soikion muotoisen kehyksen ympäröimänä ja toinen on punainen, samaa materiaalia kuin sininen, jonka päällä on kullanvärinen ruusu. Kumpikaan ei ole lipas vaan makeisrasia 1970-luvulta. Itse asiassa Pinterestistä löysin tuon sinisen https://www.pinterest.com/pin/448811919085273136/ ja punaisenkin https://www.pinterest.com/pin/448811919085188291/. Tällaisia nykyään ei juuri näe, ainakaan Suomessa.

Kristiina Kortelahti kirjoitti...

Minulla on melkein samanlainen Hellaksen suklaarasia ja se on ensimmäisestä työpaikastani ihan 70-luvun alusta, joten eiköhän sinunkin rasiasi niihin aikoihin sijoitu.

KristiinaS kirjoitti...

Onpas kaunis rasia.
Toisen onni on että toinen laittaa roskiin tällaisen kaunokaisen. Vaan olisiko iso vaiva viedä kierrätykseen ja oikeasti jonkun tarvitsevan saataville. Roskiksestahan on sattumaa, että löytää ja pelastaa tämänkin rasian.

mustakissa kirjoitti...

Molemmat ovat makeisrasioita 1970-luvulta. Lisäksi on sellainen lipas, jonka onnellinen omistaja itse olen, jossa on metsäneläimiä ympäri lipasta. Niissä on ollut paperipäällysteisiä suklaakonvehteja, ei nimettyjä. Muistan kun lapsena olin niin kateellinen kaverini vihreästä metsäneläimet rasiasta. Omani sain sitten tätini jäämistöstä punaisena, ja lukkokin avaimineen tallessa. Kaverini rasia on aikojen saatossa jonnekin kadonnut. Kannatti odottaa:)

Unknown kirjoitti...

Aikas ihania löytöjä!!

n i n n u kirjoitti...

Yhtä asiaa en varmaan lopeta koskaan ihmettelemästä, ja se on se että miksi ihmiset heittää niin paljon hyvää tavaraa roskiin. Onko se sitten joku sellainen tunne että kun en itse tarvitse niin ei siitä saa hyötyä kukaan muukaan.