"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

24. syyskuuta 2015

Klassikkoja lopetetaan ja aloitetaan


Arabian ja Iittalan tuotannosta poistuvat tuotteet on lueteltu heidän nettisivuillaan. Hyvää infoa kun joku keräilee jotain, niin voi vielä täydentää sarjaa. Ainakin Muumikeräilijät lukevat listoja tarkkaan. Poistuvia saattaa olla myynnissä vuosiakin, riippuu miten nopeasti kauppa haluaa "vanhasta" eroon. Usein ovat sitten alemyynnissä.

Poistuneet tuotteet Iittala

Valikoimamuutokset Arabia

Vanhoista kauan valmistetuista lasisarjoista ainakin Festivo kynttilänjalasta on korkeimmat koot lopetettu ja nyt myös pienin, yksi solmuinen.Ja sitten TSAIKKA 23cl.
Olisiko aika kuitenkin ajanut Tsaikan ohi?  Kuumat juomat liittyy olennaisesti jouluun, joten Tsaikkaakin Iittalan kuluttajapalvelun mukaan otetaan tuotantoon sesonkituotteena ensi vuonna, vaikka normaalituotannosta poistuukin.
Ja se tuotantoon palaava: SCANDIA aterinsarja.
Tammikuusta alkaen saa kaupoista, koot hiukan eri mitä alkuperäisissä. Mitä tästä nyt ajattelisi?  Oikeastaan en ajattele mitään, sillä uudet ei kiinnosta (varmaan kalliita), vanhoja keräilen ja ostan kun edullista kohdalle sattuu.

Linkki: Juttu Iltasanomissa


6 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Hei,meiltä löytyy juurikin Tsaikkalasit alkuperäisessä pakkauksessa joskus uutena kaupasta ostettuna. Meillä on tapana isännän kanssa jouluna juoda glögit niistä, muutenhan ne saa rauhassa kaapissa olla käyttämättömänä. Origineelit klassikot ovat aina orkikksia :)

n i n n u kirjoitti...

Meilläkin Tsaikat, mutta glögit tulee juotua yleensä muista laseista, yleensä Iittalan Paulasta.

KristiinaS kirjoitti...

Mun mielestä vanhat, jo klassikoiksi muuttuneet ja keräilyarvoisiksi tulleet tuotteet pitäisi antaa olla eikä ottaa uustuotantoon kun eivät kuitenkaan ole samalaisia eivätkä samaarvoisia tulevaisuudessa.

Päivi kirjoitti...

Hei, piti ihan googlettaa minkä näköiset ovat Iittalan Paula-lasit ja ihan mukavannäköiset ovat:) Täytyy tunnustaa etten ole ikinä kuullutkaan mutta nytpä tiedän. Meillä ollaan juotu myös teetä noista mutta tosiaan osan vuodensa lojuvat käyttämättömänä kaapissa :)

Nimetön kirjoitti...

Heissan! Millaisia ne vanhat scandiat on? Siis tiedätkö kokoeroja tuohon uuteen tuotantoon verrattuna? Yritin rullailla blogiasi, mutta en nähnyt omien scandia-aterimiesi kuvia, joten jos voin toivoa, olisiko joskus postausta niistä ja ehkä muistakin aterimistasi?

n i n n u kirjoitti...

Kristiinan kanssa samoilla linjoilla, en näe syytä miksi aika monista klassikoista pitää tehdä uuspäivitys. Kuitenkaan varsinkaan me keräilijät emme anna niille mitään arvoa. Vanha on vanha eikä sitä uudet syrjäytä tai korvaa.

Scandioita pidetään pieninä aikuiselle, lyhyitä, joten luulen että pitenevät. Mutta sehän nähdään sit tammikuussa onko muuten muotoilua sorkittu.
Scandioista on blogissa monessa kohtaa, haulla löytyy, hakukohtaan laita Scandia. Tai sitten löytyvät kategoriasta astiat/keittiövälineet.
Muita ajan aterimia minulla on Colorinat, on siitäkin juttu, loput aterimet taitaa olla vanhaa perintöhopeaa.