"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

11. syyskuuta 2015

Stigin vene

Kotoa, tosin löytyi sieltä mummon köksästä, mutta ollut meillä käytössä. Pikkulikkana tein "veneellä" makoisat appelsiinimehut, ai että.

Ruotsalaisen Stig Lindbergin suunnittelema 50-luvulla Gustavsbergille. Pohjassa on MADE IN SWEDEN ja Gustavsbergin ankkurimerkki.
Mutta mutta...netistä löytyneiden tietojen mukaan väreinä olivat punainen ja keltainen yksinään, että näin punakeltaisena ei olisi myyty. Mistähän meille on värisekoitus tullut?
Muoks* Kansa tietää, kyllä vain venettä on myyty tällä värillä, kiitos infosta!
Huono appelsiinille, kärki on liian terävä ja kapea, sekä reiät mistä mehu menee kuppiin ovat liian pieniä. Mutta jos on suunniteltu sitruunalle, on varmaankin passelimpi.

Sitruspuserrin oli Stig Lindbergin ensimmäisiä suunnittelutehtäviä modernista materiaalista muovista. Kuva n. vuodelta 1953.
 
Kuva: Gustavsbergs Porslinsmuseum
 


8 kommenttia:

Rinotinto kirjoitti...

Meillä oli keltainen!!! :)

Nimetön kirjoitti...

Kylläpä muuten harmitti kun oma sitruuna"veneeni" hajosi, oli peräisin jostakin 70-80 luvulta(vaikea sanoa, kun oli anopin perintöjä). Ja kun kaupasta ostin uuden tilalle, niin eihän sillä tehnyt mitään, oli aivan tylsä (sananmukaisesti), ei saanut mehuja irti. Tilasin sitten t....w...e kutsuilta uuden viritelmän, se toimii ja pysyy toivottavasti ehjänä seuraavat vuosikymmenet :)

myggelina kirjoitti...

Meilläkin on samanlainen puna-keltainen! Setäni on sen varmaan tuonut Ruotsista.

MariaKaisa kirjoitti...

Meilläkin vanhempien kaappien kätköistä löytyy samanlainen "vene" ja vieläpä samanlaisena väriyhdistelmänä. Äitini kertoo ostaneensa puristimen aikoinaan settinä, joten kyllä tätä on ihan sekavärisenäkin myyty. :)

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥oi mikä kaunokki, muistakin tuon tapaiset :)

Nimetön kirjoitti...

Muistan itsekin lapsuudesta juuri tuon kelta-punaisen setin. Ehkä niitä sittenkin oli myytävänä myös tuolla väri yhdistelmällä.

n i n n u kirjoitti...

Ok, itsekin kyllä epäilin vahvasti että väri olisi oikea. Siis kaikkeen ei netissä kannata luottaa. Tieto oli jostain ruotsalaisesta blogista.

Nimetön kirjoitti...

Moi
Voihan olla niinkin tuo väri yhdistelmä, että se on ollut suomessa myynnissä muttei kuitenkaan ruotsissa?

Irma