"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

7. heinäkuuta 2015

HeräteostosLauantaina kävin ensimmäistä kertaa tänä kesänä torin autokirppiksellä, ja kun muuta ostettavaa ei ollut tuli heräteostoksena valaisin.
Siis yhtään valaisinta ei tarvita, mutta ajattelin että tätä voisi vaihdella välillä muiden kanssa. Meillä on kaikissa makuuhuoneissa retrovalaisimet ja muualla sitten uudempaa.
Mukavaa että lampusta löytyy valmistaja, se on aina plussaa, ARIS. Vihreä osa muodostaa neliapilan muodon.
Nykyään 70-luvun tavara on hinnoiteltu jo monesti niin korkealle että aina ei edes viitsi kysyä hintoja, kun jotenkin arvaa että on kuitenkin niin kallis. Mutta lampusta pyydetty 5 euroa yllätti positiivisesti.

ARIS on hyvinkin tuntematon, en ole löytänyt siitä mitään tietoa, mutta valaisimia on tehnyt paljon markkinoille. Esim. Anttilan tuoteluetteloista löytyy usempi malli pöytälampuista alkaen, laitoin tähän kaksi riippuvaa suosikkiani.
Muoks* Aris=Arisuo Oy, täältä lisää tietoa.


Pipari-kattovalaisin
Revontuli-kattovalaisin
Anttila tuoteluettelo syksy-talvi 1975-76

9 kommenttia:

kiinanruusu kirjoitti...

Hieno lamppulöytö harvinaisempi..itellä oli keltanen revontuli 70 luvulla..ei oo ku valokuva jälellä...

Laura N. kirjoitti...

Aris on käsittääkseni Arisuo oy:n valaisinmerkki. Täältä löytyi jotain tietoa englanniksi: http://jonasforth.com/five-lesser-known-lamp-manufacturers-from-finland-itsu-valinte-sario-lival-aris/

Nimetön kirjoitti...

Heh, meillä on tuo Aris-lamppu eteisessä.

Nimetön kirjoitti...

Juu, lapsuuskodissa oli ARIS, oli se vaan NIIN TYYLIKÄS.

Mutta varsinaiseen asiaan: jouduin/pääsin näille sivuille, kun olen metsästänyt intensiivisesti Marjatta Kurenniemen kirjaa Kaksi kukkopilliä. Luin, ettei se ollut sinun lempiopuksesi lapsuudessa ja toive kirjan saamisesta heräsi tästä syystä oitis. Meidän mummolassa se luettiin rikki ja nyt sitä ei saa mistään.

Minulla on tori.fi:ssä ostoilmoitus, jos sinulle tulee yhtään mieleen, että Kahta kukkopilliä luettaisiin mieluusti vielä nytkin, ostan sen sinulta välittömästi!

Yt Kukkopilli

Pelaguu kirjoitti...

Mielenkiintoinen blogi. Jäin seuraamaan 1006 lukijana, huh!! :) Paljon on jo lukijoita, ihmisiä taitaa kiinnostaa nykypäivän melskeessä "paluu" vanhaan aikaan.. Tästä seuraavaksi suuntaankin 60-70 -luvulle näyttelyn muodossa. ;)

Irja Viirret kirjoitti...

Kivat löydöt, itselläkin oli vastaava joskus 1970-luvulla

n i n n u kirjoitti...

Tervetuloa lukijaksi, blogi on jo ollut niin monta vuotta, että kaikki yli 1000 eivät varmasti enää seuraa. Mutta aktiivisia on kävijälaskureista päätellen kuitenkin ihan mukavasti. Itsellänikin pahin hurahdus aikakauteen on ohi kun elämään on tullut niin paljon muuta. Valikoiva keräilijä olen nykyään.

Irja Viirret kirjoitti...

Olen tätä aina sivusta seurannut kun on niin ihania löytöjä ja muistoja. Kiitos blogista:)

Päivi kirjoitti...

Mahtaisikohan ketään täällä 70-lukulaisissa kiinnostaa vanhat Finlaysonin kankaat? Mulla on vanhempieni jäljiltä 3 pahvilaatikollista kankaita.Crimpleeniäkin yksi laatikko! Muut puuvillakankaita. Olen viemässä ne Åblogien kirppikselle 9.8.2015 lietoon.Tervetuloa pöyhimään!