"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

29. toukokuuta 2015

Se aito Suklaapilvi

Anttila Säästökirja maaliskuu 1986
Nykyään on myynnissä kuulema 80-luvun herkkutuuttia päivitettynä, Suklaapilveä. Tämä on kuitenkin ainakin minulle se aito Suklaapilvi, jossa paksu suklaakastike oli isona lammikkona tuutin keskellä. Tulikohan silloin kiintiö jo täyteen, nimittäin näin aikuisena en pidä enää ollenkaan suklaajäätelöstä tai -kastikkeesta.

Muita jätskiherkkuja tuohon aikaan oli Super Pinkki, jonka kuorrute räiskähteli suussa. Oikein 80-lukulainen väritystä myöten. Muru Eskimo oli silloin uutuus ja Kingis.

Aikaisemmaksi taisi mennä Pauligin Topsy-tuutit ja Jolla, jossa jäätelö oli vohveliveneessä. Äkillisiä vieraita varten pakastimessa pidettiin Valion jäätelökakkua, joka oli pakattu styroxlaatikkoon. Ja tietysti joka kesään kuului oman maan mansikat ja vaniljajäätelö!

7 kommenttia:

Niina/ Kuiskauksia -Blogi kirjoitti...

Tuo aito alkuperäinen Suklaapilvi oli niin paras! Se oli lapsuuteni lempijäätelö ja olisi varmasti edelleen, jos kyseisen tuutin koostumus olisi säilynyt samana. :)

Laura kirjoitti...

Olikohan Superia myös vihreänä tai keltaisena? Muistan jäätelön joka "sihisi" suussa ja sen, etten tiennyt, että niin kävisi :) Tämä oli noin 1985. Hatara muistikuva on myös Pelle Hermanni -tikkujäätelöstä (punainen ohut kääre?) ja vessapaperirullan muotoisesta jäätelöstä, jonka kääreessä oli kissa tai tiikeri. Jälkimmäinen 3-vuotiaan muisto, eli hyyyvin hatara :D

Elina kirjoitti...

Jolla oli muuten aivan ihana. Nykyisin saa jätskiveneitä taas, mutta valitettavan harvasta paikasta.

KatiS kirjoitti...

Oih, suklaapilvi ja Pinkki. Ihania. Pinkin tikkuja kerättiin kun niissä oli niitä hassuja maailmanennätyksiä, kuten puussa istumisen maailmanennätys.

Eila kirjoitti...

Aika hauskat nuo hinnat, pätevät täysin nykypäivänäkin. Rahayksikkö vain on euro.

Eila kirjoitti...

Tjaa, mutta tuo pakettihan olikin puolen litran. Sitä kokoa ei ole ollut enää aikoihin.

Tanssityttö kirjoitti...

Missä hampurilaisjäätelö? Sitä rakastin lapsena, monen muun tässä mainitun lisäksi...
Tosiaan hinnat pätee yhä. Aika paljon kallistunut kaikki...