"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

29. huhtikuuta 2015

Kontti yllätti taas


SPR Kontista (Lahti) on yleensä turha etsiä vanhoja juttuja edullisesti, mutta poikkeuksia onneksi on, ja siitä syystä ainakin tämä asiakas jaksaa siellä jatkuvasti kiertää. Hyvät löydöt aiemmin mm. Colorina lusikat ja Vegeta kasari.

IRAn pitsirasia (1968), aivan kuin uusi, ihan parhaimmassa kunnossa mitä olen tämän sarjan purkkeja/rasioita löytänyt. Ja taas huvittavinta oli se, että ihan tavis keksipurkkeja ym. nykyään kaupasta ostettavia oli hinnoiteltu paljon kalliimmalla...

 
 


Sitten en ymmärrä vanhojen Tampellan pellavapyyhkeiden hinnoittelua. Pyyhkeet maksavat 1,50eur, hyväkuntoisetkin, kuten tämä Kokki design Eva Taimi. (Aiemmin ostin samalla hintaa Eva Taimin kansallispuku -sarjan pyyhkeen.) Sitten taas ulkomaisille 1980-90-luvun kalenteripyyhkeille on laitettu hinnaksi 8eur 7eur, korjaan. Jos menisi ihan oikeudenmukaisesti niin kyllähän Tampellasta pitäisi se kalliimpi hinta pyytää.
Mutta eipä siinä mitään, keräilijälle sopii toki näin päin mieluummin, kahdeksalla seitsemällä eurolla jäisi ostamattakin.

11 kommenttia:

naurispelto kirjoitti...

Aivan ihana tuo purkki! Niin mun tän hetken värimaailmaan sopiva :) Hinnoittelupolitiikka on kyllä välillä hassua noissa paikoissa, mutta ihan hyvä tosiaan, että välillä tulee iloisia yllätyksiä!

Elina kirjoitti...

Oi ei, miten ihana purkki! Itse en ole ikinä törmännyt näihin kirppiksellä, edes kalliiseen hintaan, saati tuollaiseen, jonka raskisi maksaakin. Tilaus kirppiskeijulle lähteekin saman tien...

Kikka kirjoitti...

Kyllä tosiaan toisinaan kummastuttaa kontin, kuten muidenkin, kirppisten hinnoittelu. Hassuinta musta on, että ikean tavarat on monesti hinnoiteltu jopa kalliimmaksi kuin mitä ikeassa :)

Mutta tulee sitä minunkin kontissa viikottain käytyä, välillä käy tuuri ja kohdalle sattuu halvempikätinen hinnoittelija.

Mahtava löytö tuo purkki! Mä en muuten välttämättä maksaisi edes uudesta keittiöpyyhkeestä 8 euroa ;)

Nimetön kirjoitti...

Hei, hinnoittelut tekee työntekijät jotka yleensä eivät tiedä mitään hinnoista. Kontti työllistää vain pitkäaikaistyöttömiä ja ottaa työntekijöitä työkokeiluun.
Jotain ohjeistuksia tehdään, mutta ei niitä pysty seurailemaan, kun tavaraa pitää saada kiireellä myyntiin.
Tiedän, koska itse olen työskennellyt Kontissa.
T. vakkari lukijasi

Unknown kirjoitti...

Ihanat löydöt ja tosi edulliset niin ja sitten sellainen, että ollaankin samassa kaupungissa näköjään :)

Hurmioitunut kirjoitti...

Upea metallipurkki! Hmm, itse olen täällä Jyväskylässä huomannut, että kotimaisista kankaista kyllä osataan pyytää hintaa, minkä vuoksi varsinaiset löydöt ovat harvassa. Mutta mahtavaa, että olet kotiuttanut löytöjä rakastavaan kotiin! :)

KristiinaS kirjoitti...

Sä oot ihan "haka" löytämään kaikkea ihanaa edullisesti.
Kaunis rasia.

n i n n u kirjoitti...

Kyselinkin kerran Kontin työntekijältä noista hinnoitteluista että tekeekö sitä tietyt tyypit vai ihan kuka vaan jolle se vuoro osuu.

Citypulu kirjoitti...

Olen myös kuullut, että maahanmuuttajatyöntekijät voivat heittää vanhoja suomalaisia vaatteita roskiin kun eivät tiedä vanhojen merkkien arvoa. Harmi jos hyvää tavaraa menee roskiin kun joku on sen Kontille lahjoittanut.
Ihana purkki ja hieno pyyhe! Minäkin metsästän noita pyyhkeitä, joskus maksaa 5 euroa joku pyytää jopa 15! Itselläni on yksi aivan käyttämätön jossa vielä Tampellan liimamerkkikin tallella. En raski sitä käyttää, hassu kun olen!

mrs.c kirjoitti...

Ihania loytoja. Se mika sapettaa mua ihan jaatavasti, on se, etta kaikki aina kitisee kun on kovat hinnat kirppiksilla, mut sit ite hinnottelee ylakanttiin, koska kaikkihan haluaa teha mahdollisimman suuren voiton. Ite vien kirppikselle jotta paasee tavarasta eroon, se on plussaa, jos saa ees hiukan hilua itelleen. Kirppikset oli ennen edullisia paikkoja koyhan varustella itsensa ja kotinsa, mut nyt ei tartte edes miettia, kun kaikki hakee vaan sita tuottoa, vaikka ei tajuta etta ylihinnalla ei tavara enaa liiku....

Marle kirjoitti...

Samansuuntaisia kokemuksia noista hinnoitteluista on minullakin. Ihan väärin päin tai sitten minulla on nurinkurinen hinta-ajattelu. Ihana tuo peltirasia. Ja halpa.