"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

1. huhtikuuta 2015

Futuristinen luomus paraatikunnossa


Kera Group on rakennusalan muovituotteita valmistava yritys Orimattilassa. Tavalliselle kuluttajalle tutuimpia tuotteita ovat valokatteet, liukulasit, valmiit terassit ja Kera Interior akryylivalaisimet.
Tässä taannoin tehtaalla järjestettiin myynti- ja esittelypäivät, sekä pääsi tutustumaan ja kahvittelemaan hienosti uusittuun Venturo (1971) taloon.

Tämä Venturo on toinen niistä Kankaanpään vaateliikkeen moduuleista jotka jokunen vuosi sitten saapuivat Lahteen. Kirjoitin siitä aiemmin täällä.
Toinen moduuli ei mielestäni saanut arvoistansa kohtelua, mutta tämä Keraplastin ostama on kyllä entisöity upeasti ja alkuperäistä kunnioittaen aina väritystä myöten.  (Lehtitietojen mukaan melko isolla rahasummalla.)
Venturo muovitalona sopiikin hyvin juuri muovitehtaaseen eräänä esimerkkinä siitä mitä muovista voi tehdä. Toinen yhtäläisyys on vuosiluku: Keraplast syntyi samana vuonna kun Venturo julkaistiin. Sisällä mökissä on kuvia tehtaan historiasta ja se toimii vieras- ja näyttelytilana.
Mukava yllätys ja muisto oli saada mukaan kopio alkuperäisestä vanhasta englanninkielisestä Venturoesitteestä. (Netistä löytyy sama esite.)
 Kera Interiorin valmistamat "Lokki"-valaisimet ovat nimeltään Sky Flyer.
 Mutta kumpi onkaan oikea Lokki, Innoluxin valmistama vai tämä ?
 Lue teksti täältä ja päättele itse.
 Kumma kyllä en ole tähän lentävään lautaseen hurahtanut koskaan...
 
 

Ja sitten voi onnellisuuden onnellisuus!
Olen toivonut olevani joskus Heikki Turusen La Boheme (1969) pöytävalaisimen omistaja. Tehtaalla oli myynnissä valaisinta II-laatuisena hintaan 70eur. Kyselin sitten että mikäs tässä on laatuvirheenä, ja myyjätär sanoi että kakkosta ei olekaan enää, myydäänkin ykköstä. Paljonkos sitten hinta? Sama 70eur!

Kyllä on kaunis valo. Meillä se on lattialla ja vaikka on pienempi koko, niin ei sille juuri nyt löydy tilaa pöydältä.
Oranssijalkaisena tämä olisi ollut vielä retrompi, mutta paremmin tuo valkoinen sopiikin tänne meille nyt hiukan hillitympään sisustukseen.8 kommenttia:

La Jo kirjoitti...

Meillä oli kotona tuo valaisin ruskealla jalalla. Yritin myydä sitä noin 11 vuotta sitten, mutta niitä oli myyjän mukaan niin paljon liikkeellä, etten olisi saanut siitä juuri mitään. En muista minne sitten joutui.
Tuo kokovalkoinen on kyllä kauniimpi :)

Nimetön kirjoitti...

Moi

Mitä sille toiselle Venturolle on mahdettu tehdä vaiko mitään?

Ainakin tää pienempi on näköjään hieno nykyään :)

Mä en tiennytkään tota juttua lokki-valaisimesta. Kiitos kun mainitsit on ihan mielenkiintoinen juttu.

Irma

mustakissa kirjoitti...

On muovitalo löytänyt ihan arvoisensa paikan. Upea luomus! Ja tuo lamppu jonka ostit. Ihana!

katjuska kirjoitti...

Mitä toiselle Venturolle tapahtui? Hauska nähdä, että "meidän" Venturo kukoistaa :)

Jadezza kirjoitti...

Päädyin blogiisi, kun näin kuvan tuosta rakennuksesta!!! Sitä on tullut lapsena paljon katseltua ja monet kerrat ohi kuljettua. En tiennytkään minne ne päätyivät kadottuaan lapsuuden kotikaupunkini kuvasta. Täytyypä käydä lukemassa tuo toinenkin postauksesi asiaan liittyen.

Päivi kirjoitti...

Hei hienoa. Nytpä on syy tehdä visiitti Orimattilaan!

Nimetön kirjoitti...

Olipa mukava lukea juttu Venturosta. Olen joskus 90-luvulla ollut töissä tuossa farkkukaupassa. Persoonallinen rakennus, mukava nähdä sen saaneen uuden elämän.

Nimetön kirjoitti...

Muistan yhden Venturon olleen Kuusankoskella, Kymenrannassa huoltoasemarakennuksena. Oli ihmeellinen talo reilun 10-vuotiaan mielestä :)