"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

4. lokakuuta 2013

Yllättävä UFF

UFF LAHTI, Kauppakatu 17
MUOKS*  Liike lopettu.


UFF on kallis paikka, en juurikaan käy. Poikkeuksen tekee tasarahapäivät ja niistäkin viimeiset, 3-1e päivät. Vaatteet ovat hyväkuntoisia, mutta siltikin mielestäni ylihinnoiteltuja.

Nyt kuitenkin menin kun uusi valkoima oli laitettu esille. Retroisia kodintekstiilejä olikin paljon tarjolla, ja eikä hinnatkaan olleet niissä yllättäen sen hurjempia kuin esim. Fidassa tai Kontissa.

Pöytäliinaksi ostin Marjatta Metsovaaran v. 1963 Tampellalle suunnitteleman Kukka satiinikankaan, hinta 7eur.

Toinen ostos oli Kukkaa myös, Finlaysonin froteepyyhe 70-luvulta, UUSI !
Sekin oli 7eur.


Muistin, että jossain on ollut mainoskuva pyyhkeestä, ja löytyihän se, Sokoksen mainoslehtisestä.


***
 


Problemos problemos....minulla on tulossa se gaalailta, jossa palkitaan parhaita blogeja, ja olin jo valinnut puvun minkä laitan päälle. Siis tämä pitkä, jota olen käyttänyt yleensäkin juhlissa.
Nyt kutsussa tuleekin että asu on coctail, hameenhelma polvipituinen !

Nyt on ongelma se, että ihan sellaista hippamekkoa ei ole kaapissa.
Kuukausi aikaa etsiä, haluaisin toki jonkun 70-luvun mekon, jos vaan mieluinen löytyisi. Täytynee koluta naapurikuntienkin kirpparit ja vintagekaupat. Peukut pystyssä !

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko sinulla siis itselläsi vanhoja mainos- ja tuotelehtisiä? Ei sattuisi olemaan 70-luvun loppupuolelta Iskun, Askon tai Sotkan? Ko. paikoista ei ollut apua kun kyselin...enkä googlettamallakaan mitään löytänyt.

Eli (kuva)hakusessa on parvekkeen riipputuoli, runko vihreää metallia ja istuinlaudat oranssia puuta jossa sorvattu koristereikä. ;)

Kiitos etukäteen.

n i n n u kirjoitti...

Ei ole mitään huonekalufirmojen mainoslehtisiä, olisivatkin kivoja.

KahviKaneli kirjoitti...

Voih, tuo pyyhe on IHKU!!!

Seijasisko kirjoitti...

Ihanit ostokset. Etenkin tuo pyyhe!

mustakissa kirjoitti...

Mahti löytöjä!!
Ja hieno gaala-asu sinulla kyllä olisikin ollut, mutta uskon että löydät myös coktail puvun:)

Anne kirjoitti...

Oijoi! Meiltä löytyy myös noita samoja kukkapyyhkeitä. Kelta-oranssina sekä kylpy- että iso käsipyyhe ja lisäksi vielä kylpypyyhe vihreänä. Vähän kuluneemmassa muodossa tosin, mutta hyvin pyyhkivät vieläkin, paljon paremmin kuin monet uudet.

Anonyymi kirjoitti...

Katriinan kauppa Jyväskylässä!!! Monta rekkiä retromekkoja!

MB kirjoitti...

Minusta helmanpituusohje tarkoittaa enemmän juhlavuuden astetta kuin konkreettista helman pituutta. Eli täyspitkä iltapuku olisi liian juhlava. Mutta koska mekossasi on kirjava kangas ja umpinainen dekoltee, se on minusta ihan sopiva pitkähelmaisena -vastaava mekko polvipituisena vaikuttaisi taas liian arkiselta.

Se jokanaisen kätsy pikkumusta olisi jälleen kerran oikea vaate. Mutta jos haluaa pitää kiinni omasta tyylistään, on pakosti erinäköinen kuin muut. Itse olin juuri eilen illalla yksityiskoulujen illanvietossa, jossa asukoodi on melko vapaa mutta naisten yleisin vaate polvipituinen mekko. Minulla oli 70-lukuinen nilkkapituinen, lappisatiininen puuvillamekko sekä asuun sopivat kengät ja laukku. Kokonaisuus herätti ihastelevia kommentteja, mutta minulla oli pitkin iltaa sellainen olo, että olen liian arkisesti vaatetettu (tai vaihtoehtoisesti naamiaisissa). Pitkä helma kuitenkin lisäsi juhlavuutta sen verran, että olin lopulta mielestäni ihan ok pukeutunut, joskin aivan eri tyylillä kuin muut.

n i n n u kirjoitti...

On hirveä tunne jos on pukeutunut liian huonosti/hyvin tilaisuuden arvoon nähden. Juhla pilalla.

Pikkumusta olisi passeli, mutta ei taas ole itselleni se omin, joten ei tunnu kotoisalta.

Matilda kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.