"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

5. lokakuuta 2013

Softista

Sofnailon, Bri Nylon, diolenvanu, Enstex....siinä ajankohtaisia kangassanoja 70-luvulta ja materiaalit löytyvät näistä ulkoasuista. Kaikki kuvat Anttilan syksy-talvi kuvastosta 1974-75.

Kankaat näyttävät hienoilta, mutta kestävyyden ja vedenpitävyyden kanssa oltiin vielä lapsenkengissä. Tuollainen softpuku olisi kiva nyt testata miten kestäisi jäisessä lumessa ryömimiset ja liukumäenlaskut. Veikkaan että aika pian kävisi kankaalle huonosti. Vanut tursuilisivat palkeenkielistä ulos.

Mutta juuri tällaisena kiiltävänä ja kahisevana 70-luvun topat muistetaan.


 
 
 
 
 
 Reiman Enstex oli edelläkävijä lasten ulkopukeutumisessa, monen äidin ja kerhotädin pelastus.
Selvästi hinnakkaampi kangas kuin muut.
 
 
 
Äidin ompelema softis, nokialaiset, häntälakki ja meidän ISO hauva.


7 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Eipä tuohon aikaan toppahousut juuri vettä pitäneet! Kehitys on aika huimaa, kun ajattelee, millaisissa toppapuvuissa omat lapset nykyään temuaa. Hyvä niin.

Muonamiehen mökin Matleena kirjoitti...

Hei tuo tinttilakin muistan hyvin! Olin jo unohtanut nuo 70-luvun lasten karvahatut... Reima oli kyllä edelläkävijä niin teknisesti kuin vaatteiden ulkonäössäkin. Nuo asut voisi hyvin pukea omienkin lasten päälle.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla oli tuo vihreä reiman asu :) ja äiti kutoi siihen mustan pipon, koska lasten mustia pija ei löytynyt kuulemma mistään kaupasta. Ikää mulla oli 3v ja kyseessä oli talvi 1974-1975, täsmäisikö? -LeenaK P.S. Enstex onmvieläkin hyvä materiaali, nykyisin sitä sanotaan jostakin syystä beaver nyloniksi, mutta sekin kestää ihan eri mallikn kuin nykyiset *tecit. On mennyt parilla lapsella jo sellainen haalari, nykyhienoudet kyllä on vuoden-parin päästä jo puki.

Anonyymi kirjoitti...

Muistan Luhdan 70-luvun toppatakit; vieläkin haikailen kolmesta eri ruskeansävystä tehtyä takkia, voi kun sen olisi tajunnut laittaa talteen.

Anonyymi kirjoitti...

Itselläni oli koulussa enstex-vyötäröhousut ja niissä oli oranssi-mustat henkselit.

Liina kirjoitti...

Hei, anteeksi kun kirjoitan tämän kommentteihin. Yritin laittaa sinulle sähköpostia n. puoli vuotta sitten. Minulla olisi tarjolla ehjät Anttilan tuotekuvastot nro 4/elokuu 1960 ja nro 3/1968. Olisitko kiinnostunut?

n i n n u kirjoitti...

hei, kiitos tarjouksesta, tällä hetkellä kiinnostaa vain vuosikatalogit 70-luvulta.