"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

5. tammikuuta 2012

Tiinan vaatteet ja aatteet

"Heipat vaan kaikille, olen Tiina ja ikää mittarissa nyt vuonna 1973 mulla on 16 vuotta. Olen saanut tehtäväksi esitellä mun vaatekaappini sisältöä silloin tällöin ja samalla vähän kertoilla kuulumisia.""Tänne eteläänkin on tullut nyt lunta ja olen päässyt isän kanssa pujottelemaan mäkeen. Jee !
Käydään Messilässä, äiti ei lähde, kun sen mielestä pujottelu on pelkkää tekstiilihiihtoa, ittensä ja vaatteidensa näyttelemistä muka. Mutta siltikin se aina polleena kehuskelee muille tästä meidän harrastuksesta. No onhan nää vehkeet kalliita, onneksi sain kinuttua tuon keltaisen softnailonisen slalomasun, joka on Rai-Skin valmistama. Se on ihana !

Sukset mulla on jotkut Atomikit. Isällä on kotimaiset vanhat Karhun pujottelusukset, mutta niitä ei kuulema enää tehdä. Tekevät vaan tavallisia latusuksia. On ne kyl niin kauheet etten huoliskaan. 

Ai mä tykkään tosta mummon kutomasta mannermaisesta piposta, muutamilla on kypärä mäessä, ihan ku ois potta päässä. Varmaan hankala. Kuuleeko sen altakaan mitään. Isä on kyllä sanonut, että munkin sellainen pitää saada, kun alan laskea isommasta mäestä. Voi ei.

Hiihtolomalla isä on luvannut viedä mut Tahkovuoreen, sekin on vasta pari vuotta ollut auki, ei olla aiemmin käytykään. Äitikin tulee, emmä vaan tiedä mitä se siellä aikoo tehdä. Mököttää varmaan. Heippa !"

*******
Tiina paperinukke ja vaatteita on julkaistu Kotiliesi -lehdissä 1973 Kaarina Ewartin piirtäminä.
Teksti kuvitteellinen, mutta faktoihin perustuva. 


12 kommenttia:

Rouva Kukko kirjoitti...

Mulla oli just tuo Tiina -paperinukke ja tykkäsin siitä kovasti!

Kardemumma kirjoitti...

Minulla on ollut tämä paperinukka ja ihanat muistot nousi mieleen nähdessäni sen jälleen blogissasi.

nanna kirjoitti...

mä olen monesti miettinyt, että mitähän nykyajan lapset sanois jos niille antais paperinukkeja leikkeihin ;D? ei taitais olla hittituote enää, vaikka itse muistan että ne olivat kovassakin käytössä joskus... no, ei ollu bratzeja ( vaimitänenyon :D ).

pikkupikkuriikki kirjoitti...

Hyvä ja kiva postaus :)

Huumi kirjoitti...

Loistava juttu...=)
/m

Sanne kirjoitti...

Hauska postaus! Tiina oli yksi paperinukke suosikkini, kaikki tallessa vieläkin. Ja oliko se Timo sitten se poikaversio, sekin on vielä tallessa! Hyvää vuodenjatkoa sinulle ja blogillesi.

sinisukka kirjoitti...

Ihanaa!! Mulla on tallella alkuperäinen Tiina!!! Ja osa vaatteista!! Olin oikea paperinukkefriikki :D Nykyisin keräilen jos kohdalle osuu! Nautinnollinen tunnelmapläjäys taas kerran - KIITOS!!

mirka kirjoitti...

Mona suositteli blogiasi kun peräänkuulutin omalla puolella blogeja lukijoitteni kesken että mistähän mahdan tykätä, looking good :) tervetuloa vastavierailulle, mirka

Bullukat kirjoitti...

Voi, mä kerään paperinukkeja. Mistä onnistuisin löytämään noita Ewartin nukkeja. On minulle tuttu henkilö, mutta en ole tiennyt, että tällaisiakin piirtänyt.

n i n n u kirjoitti...

Joo ennen leikittiin paljon paperinukeilla, nyt niitä ei ole paljon edes myynnissäkään.

Vanhoja paperinukkeja löytyy blogista myös muita esiteltynä. Kaikki lapsuuteni paperinuket on tallessa ja vanhempia myös.

Tiinan jälkeen julkaistiin tosiaan poikanukke perään, löytyy myös se.

Huutonetissä on välillä ollut myynnissä näitä nukkeja, ja sitten jos saa käsiin -73-74 lehtiä, hyvällä tuurilla ovat vielä tallella ellei sitten repäisty pois.

Unknown kirjoitti...

Mä muistan hyvin tämän paperinuken....meille ei tullut kyseistä lehteä, vaan mummulleni. Mummu ei antanut leikata lehtiänsä....vaan minä innokkaana piirsin voipaperin läpi ja kopsasin aina uudet vaatteet.
HUH HUH...ei kyllä nykyään kukaan lapsi suostuis moiseen....
Mutta minä olin ONNELINEN Tiina-nuken omistaja.

Kiitos tästä postauksesta!

KatiS kirjoitti...

Reilusti 80- luvun puolelle taisi lehdet paperinukkeja julkaista? Itse muistan Seurassa olleita, mummolassa niitä lehdistä leikeltiin.

Samoin oli kaupoissa myytävänäkin paperinukkeja ja niille sellaisia A4 kokoisia avattavia "huoneita".

Pitää testata parin vuoden päästä mitä omat lapset sanoo paperinukeista. Itse olen yrittänyt pysytellä peruslelu- linjalla, en voi sietää kovaäänisiä patterikäyttöisiä nykyleluja.