"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

27. elokuuta 2010

Metsolan Clover


Kaikki lastenvaatefriikit ovat varmaan jo tutustuneet Metsolan uuteen mallistoon, joka onkin aikasta ihana tällä kertaa. Ensimmäinen mallisto heiltä, jossa oli useampi kiva erityyppinen kuosi.Mun suosikki on ruskea Clover, koska se on niin niin 70-lukulainen.
Tämä tulee varmana pojalle.
Kuva: lastenmetsola.fi


No, kuosi on nähty ennenkin, Finlaysonin Apila- kankaana vuonna 1976.
Sattumaa tai ei, näyttäisi olevan samalla lailla "tyhjiä" välejä apiloiden välissä kuin Finlaysonillakin oli...

Kuva: Kotiliesi lehti 1976.

Kangasvarastostani löytyi toinenkin samantapainen kuosi, apiloiden muoto kuitenkin erilainen, en tiedä kenen valmistama.


14 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Voi miten ihana tuo apilapaita!!! Ei löytynyt vielä kankaana, tuo on kyllä pakko-saada-listalla jos tuollaista joustista tulee myyntiin metritavarana... <3<3<3

Unikuu kirjoitti...

ja mä just ostin cloverdotista kahta niiden apilakangasta.. että ei kyllä ihan pyörää olla keksitty vaikka magee onkin. kunhan vielä saisi kankaanakin tuota samaa.oih..

Pirena kirjoitti...

Mukava täällä on käydä selailemassa. Aina löytyy jotakin samanlaista kuin itse nuorena 70-luvulla tuli ostettua kun pääsi ensimmäiseen työpaikkaan.

pikkukiiski kirjoitti...

Voi kumpa tuota tulisi kankaanakin myyntiin! Aivan ihanaa tuo apila ja katsoin muuten heti samaa kun näin tuon kuosin että muistuttaa kovasti meidän yhtä pussilakanaa :)

zanne kirjoitti...

Aika jännä huomio että samaa kuosia on nyt Metsolalla ja oli aikanaan Finlaysonilla!
Onkohan ne ostaneet tämän kuvion, onkohan se vapaasti käytettävissä koska ei ole suojattu vai yksinkertaisesti kopioitu tai ehkä mallisuoja on jo vanhentunut.

lotta-ni kirjoitti...

hehee. meillä oli kyseiset finnlaysonin apilalakanat mökillä aikoinaan, myös oranssinvärisenä muistaakseni. olisikohan ne vielä tallella vai jo kuluneet puhki..

Katja kirjoitti...

Minä taas pistin merkille, että SunRayssä on sama aurinko kuin meillä olevassa Onni ja Ilona kortissa.

Katja kirjoitti...

Ihana apila-paita!

Vino pino kirjoitti...

Törmäsin tänään taiteiden yössä tällaiseen kirjaan: MINNA SARANTOLA-WEISS Reilusti ruskeaa. 1970-luvun arkea. En tiedä, onko kirja sinulle tuttu, mutta blogisi tuli siitä heti mieleeni. :)

Saara kirjoitti...

Aivan ihana kuosi! Valitettvasti oma poika taitaa olla liian iso apilakuosille :(. Tuollaiset sänkyvaattet kelpuuttaisin myös!

Saara

n i n n u kirjoitti...

Joo, Reilusti ruskeaa on tuttu, löytyy kirjahyllystäni :)

Anonyymi kirjoitti...

Minun kotonani oli noita apila-pussilakanoita. Ihanat.

pikkukiiski kirjoitti...

Tuo sinun apilakankaasi nimi ja suunnittelija löytyy muuten Forssan Museon tekstiileistä, on Arja Mattilan suunnittelema vuodelta 1978 :)

n i n n u kirjoitti...

Jep, olen sen sieltä pongannut.