"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

23. elokuuta 2010

Peruukki-ilmiö
Uusi nainen- lehti 1975Anttila tuotekuvasto 1972Meidän suvun jokaisella naisella oli peruukki tai useampi silloin 60-70-luvuilla. Mitään muistikuvaa ei ole, että ne olisi joskus heillä päässä olleet, mutta valokuvien perusteella kyllä niitä sentään käytettiin. Muodikkaita olivat.
Tänä päivänä kuvat naurattavat : )

Lyhyitä malleja, paitsi yhdellä tädilläni oli pitkätukkainen peruukki.
Sittenhän ne ajautui meidän roolileikkeihin ja lopulta parturileikkeihin. Lyhyistä tehtiin vieläkin lyhyempiä.
Vintistä voisi vielä löytää peruukin "raadot" kun lähtisi etsimään.

Mutta onhan ne olleet käteviä muodonmuutosvälineitä, löysin netistä tietoa, että olisivat olleet suosittuja asiakaspalvelutehtävissä olleilla, koska oma tukka saattoi olla niin likainen että se piti peittää. Hiustenpesu ei aina ollut mahdollista silloin.


13 kommenttia:

Anni kirjoitti...

joo-o miun mummolla oli myös peruukki ja hyvinkin samannäkönen kuin tuon alemman kuvan vasemmanpuoimmainen. Kyllä sen kuvista hyvin erottaa että peruukki on. Mutta muotia oli :)

RuusuLiisa kirjoitti...

Hih..anopillakin on kuvien perusteella ollut parikin erilaista peruukkia käytössä 70-luvun alussa. Mein mutsi ei jostain syystä ole käyttänyt. Harmi ettei peruukkeja enää tallessa.

BellaGodiva kirjoitti...

Peruukit on raju ilmiö ja minusta olisi kiva jos ihmiset käyttäisivät nykyäänkin perukkeja ruunsaammin. Peruukillahan saa äkkiä uuden lookin ;)

zanne kirjoitti...

Ai kun ihania peruukkeja!! :-DD

Äidillänikin oli, ja myös hiuslisäke joka oli letti jonka voi pistää kammalla kiini hiuksiin. Tänä päivänä tosi hauskaa!!

Katja kirjoitti...

Mun äidillä oli hääkuvassaan hiuslisäke. Täytyykin kysäistä pitikö sellaista muutenkin.

n i n n u kirjoitti...

Nyt mullekin tuli mieleen että olikohan meilläkin joku hiuslisäkehässäkkä....

Eläintarhantäti kirjoitti...

Naapurin tätsyllä oli peruukki, se oli hieno nainen. Oma äiti oli tavis ja ei peruukkia omistanut. Korneja karvakasoja :D

Tiina kirjoitti...

Olispa kätevä homssuisen kotiäidin pikakaunistautumisväline kun pitää lähteä käymään kaupassa tai postissa kesken kotipäivän.. ei kun peruukki päähän ja menoksi. ;D

Taikku kirjoitti...

Hauska blogi sinulla. Ekaa kertaa tässä vierailulla..:)

ihania kuvia, minulla on tallessa muutama anopin retromekko ja hame, harmi kun eivät sovi päälle olisivat ihanat "naamiais" tai 70-luvun bilekamppeet..

Annabel kirjoitti...

Voi vitsi nuo vanhat mainokset on ihania! En kyllä tiennyt, että peruukit ovat olleet moisessa huudossa. Hurjaa.

Pihlajanmarja kirjoitti...

Tuossa mainoksessa näkyy olevan Virpi Miettinen ja Anneli Björkling. Aikansa kaunottaret ja missit.

Anonyymi kirjoitti...

Äiti oli pankissa töissä ja käytti töissä peruukkia, juuri siksi että peruukki oli helpompi pitää puhtaana ja siistinä kuin omat hiukset :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihan tosivanhaa postausta nyt kommentoin, mmutta kun osui tää vasta nyt silmään, ja heti muistin jossain 60- tai 70-luvun lehdessä näkemäni mainoksen... Siinä kehuttiin mainostettavaa peruukkia, että miten sen voi vaikka rullata käsveskaan ja sitten sieltä rimpsauttaa auki ja pistää päähän, ja on siisti! Mietin kyllä, että mitähän lie ainetta semmoinen on ollut :D