"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

15. elokuuta 2010

Babyboom


Viikon kirpuista mieluisin löytö oli Kaks'plus - lehden vuosikerta 1975.
Niin monesti toivonut löytäväni näitä lehtiä, vaan ei.
Nyt onnisti.
Kansiosta maksoin 2,50e.Lehdet ei ole ollenkaan niin vauva/lapsi- keskeisiä kuin nykyään, vaan enemmän koko perheen aikausilehtiä.
Mainoslauseessakin sanotaan: "Joka perheen peruslehti".
Lehti alkoi ilmestyä 1969.
Mutta postausta lehdistä tulee myöhemmin, saatte ihailla ainakin Tutan ja Nanson vauvanvaatemainoksia, on sitten herkkuja, ai jai !

5 kommenttia:

BellaGodiva kirjoitti...

Ohoh oletpas taas tehnyt hyvän löydön. Oletko sinä muuten kiertäessäsi koskaan törmännyt 70-luvun Suosikkeihin, itse olen koitannut niitä etsiä, vaikka mistä mutta tuntuu, että ne on kadonneet maan uumeniin. Mutta eihän sitä koskaan tiedä kohta itse lähden kirpputorille katsastamaan.

Kokox kirjoitti...

Olispas tosiaan kiva löytää noita vanhoja lehtiä. Muistan ihan pienenä 70-luvulla katselleeni äidin 2Plus-lehtiä, mutta eihän ne tietenkään enää tallessa ole =(

n i n n u kirjoitti...

En ole minäkään vanhoja Suosikkeja nähnyt, kyllä kiinnostaisi itseäkin niitä löytää.

zanne kirjoitti...

Oi kuin kiva löytö!!
Odottelen jo kovasti mitä esittelet niistä lehdistä. Kiva olisi nähdä esim. vanhoja lastenvaunuja ja olisko siellä jotain hassuja vauvan hoito-ohjeita joista tänä päivänä on täysin päinvastaiset suositukset.

Joskus mullakin oli jotain 70-luvun 2Plus lehtiä. Suuri ero minkä omasta mielestäni huomasin oli että silloin käytettiin paljon kuvia alastomista ihmisistä kuvituksena, hieman se hämmästytti. Ollaankohan me nykypäivänä häveliäisempiä...en tiedä.

n i n n u kirjoitti...

Zanne: Siitä outoja vauvalehtiä että niissä on tosi vähän juuri lastenhoitosiaa, ihan etsimällä saa etsiä. Hauskin juttu oli ehkä se että kun oli juttua kaksoisraskauksista, yksi pariskunta sai tietää odottavansa niitä vasta silloin kun synnytys alkoi ! Lääkäri kuuli tuolloin kaksi sydämensykettä. Oli siinä vanhemmat aika ällikällä lyötyjä.

Lastenvaunuja ei tainnut olla kun yksi mainos.
Ja kyllä kiinnitin saman huomioon mitä alastomuuteen tulee. Yhden lehden kansikuvassa on tyttö ehkä 3-4 vuotias alasti, kylpyviitta liehuu olkapäillä mutta ruumis ihan paljaana ja kaikki näkyvillä.