"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

3. elokuuta 2009

Wärtsilän väri-iloista kestoemalia


Pehtoori-pannua alettiin valmistaa v. 1957 , ensimmäinen pannu oli punainen mutta pian väriskaala laajeni kymmeneen.


(Pehtoori on muuten pannun lempinimi, ei mikään alkuperäinen virallinen nimi. )
1962 vuoden Kotiliesissä pannu pönöttää lähes joka kuvassa mikä käsittelee jollain lailla keittiötä. Sähkölieden mainoskuvassakin hellalla on Pehtoori.

Eli näemmä uusi ihailtava erilainen astiauutuus ollut !

Ja olihan se, syrjäytti muiden emalipannujen kanssa kuparipannut kertaheitolla. Värikäs pannu oli kiva tuoda esille pöytäänkin.


5 kommenttia:

poikien äiti kirjoitti...

minulta löytyy tuo sininen kattila ja saman sinisenä tuo pehtoori :o) eivät vain sovi tällä hetkellä sisustuksen väriin ja ovat kaapissa!

Katja kirjoitti...

Mun äidillä on ollut tuommonen iso vatkauskulho, se oli vaan kirkkaan keltainen. Täytyykin kysästä onko se vielä tallessa.
Kiitos taas ihanasta jutusta :)

Iita kirjoitti...

Näitä sinun postauksiasi on vain niin ihana lukea! Kuvat kruunaavat tietoiskut ja muutenkin hieman erilaiset aiheet tekevät näistä lukemisen arvoisia!

Emilia kirjoitti...

Mullakin sinisenä- tosin tummana tuo Pehtoori eikä sovi mihinkään.. Missähän sen voisi vaihtaa kivemman värikseksi:)

Hattara kirjoitti...

Kommentoin nyt tähän vanhaan blogipostaukseen, katsotaan lukeeko tätä enää kukaan. :) Tietääkö kukaan, mistä erotaan alkuperäisen ja uustuotanto Pehtoorin? Näitä pannuja kun tehtiin uudelleen n. pari vuotta sitten sellaisen yrityksen toimesta kuin Finnish Design Company. Ostin hiljattain punaisen Pehtoorin ja olisin nyt utelias tietämään onko se aito ja alkuperäinen vai "kopio". Erittäin hyväkuntoinen, joskin käytetty. Sisällä irralliset "sisustat", joilla onnistuu kahvinkeitto perkolaattori periaatteella.