"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

22. helmikuuta 2019

Anttilat täydentyy pikkuhiljaa

Tavoitteena olisi saada kaikki 70-luvun paksut Anttilan tavaraluettelot; sain juuri syksy-talvi 1978-1979. Enää puuttuu kaksi, kevät-kesä 1970 ja 1978.
Lisäksi minulla on myös 60-luvun lopun ja 80-luvun alun luetteloita, niitäkin otan lisää kokoelmaan jos vain löytyy.

Suurimman erän tavoitin ostoilmoituksella aikoinaan tori.fi:ssä, pohjoisesta Pelkosenniemeltä saapui pahvilaatikollinen sekä ohuita kausiluetteloita että paksuja vuodenaikaluetteloita. En ehtinyt edes kysyä hintaa tai maksaa mitään, kun paketti oli jo kotona. Tällaisista lähetyksistä voi vain enää haaveilla.

Kun Anttila meni konkurssiin, huomattiin että kuvastoista voisi tulla vielä halutuimpia keräilykohteita, jopa sijoitusmielessä. Sekä Iltasanomat että Iltalehti halusivat silloin tehdä jutun kuvastoista, minuakin kyseltiin jutuntekoon, mutta olin reissussa ja sähköpostit jäi lukematta.

Tästä löytyy nuo kummatkin jutut:
Iltasanomat
Iltalehti

Anttilan kuvastot toimivat mainioina apuina tuotteiden aikakauttamiselle. Esimerkiksi Hackmanin Brasilia kahvipannu on ensimmäisen kerran esillä v. 1966, mutta löytyy vielä vuoden 1977 luettelostakin. Eipä ihme että niitä on paljon kirpputoreilla myynnissä. Olen löytänyt jopa metallijätteestäkin käyttökelpoisen yksilön.

Brasilia kahvipannu, suunnittelija Veikko Aliklaave, koot 1,0l ja 1,5l.

Keväistä viikonloppua, meillä alkaa talviloma, ja tiedossa on kirppukierroksia vähän muuallakin kuin täällä kotiympyröissä 👍

Huom! Lukijalta saatu vinkki, vanhoja katalogeja skannattuna netissä, I LOVE THESE!
https://www.flickr.com/photos/149869814@N08/albums

7 kommenttia:

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Vau nuo on kivoja katseltavia, ihania tavaroita menneeltä ajalta.

Sude kirjoitti...

Innolla aina odotettiin milloin Anttilankuvasto ilmestyy. Sen parempaa muotilehteä ei ole ollutkaan ja mikä ihanuus aina joulun alla valitessa lahjoja itselle ja muille.

Metsäntyttö kirjoitti...

Tästä jutustasi sainkin nimen meilä olevalle kahvipannulle: Brasilia:)

Larentia kirjoitti...

Onko näissä vaatteita myös vai pelkästään tavaroita?

n i n n u kirjoitti...

On kaikenlaista mitä tavarataloissakin myytiin, eli vaatteita, vauvatavaroita, leluja, astioita, huonekaluja, valaisimia, harrastevälineitä, peittoja, kankaita jne

f.t kirjoitti...

Mikäli noitten vanhojen kuvastojen selailu kiinnostaan, niin Flickreen on ladattu iso satsi skannattuja katalogeja Anttilalta ja muualtakin.

https://www.flickr.com/photos/149869814@N08/albums

n i n n u kirjoitti...

Kiitos selailuvinkistä, käynpäs katsomassa!