"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

18. helmikuuta 2019

Uusi kirja Tampellan pellavaliinoistaJos olet kiinnostunut Tampellan vanhoista pellavaliinoista ja niiden tuotannosta ja suunnittelijoista, tämä kirja on juuri Sinulle.

Itse kerään enimmäkseen uudempia liinoja, 60-70-luvun tuotantoa, mutta nyt kiinnostuin vanhemmistakin. Ihan toisella silmällä täytyykin katsella kirpputoreilla, sieltä voi löytyä aarteita kun ne nyt tunnistaa. 


Kirjassa on luettelo Tampellan damasteista jossa parasta on mielestäni damastilaadun merkintä. En aiemmin esim. tiennyt mitkä Dora Jungin pöytäliinoista ovat olleet kalleinta ja hienointa pellavalaatua.


Tässä on pelkästään viime viikon pellavalöydöt, että kyllä näitä kirpuilla on, ja yleensä hintakin vain muutaman euron.

Mukavaa viikkoa !


2 kommenttia:

Ilona Winebridge kirjoitti...

Tämän kirjan haluaisin myös itselleni, olen sitä jo hiukan katsellut. hamstraan itsekin perinteisiä käsitöitä kirppareilta, myös pellava- ja damastiliinoja, jos vain kohdalle osuu sopu hintaan.

Metsäntyttö kirjoitti...

Kiitos tästä kirjavinkistä! Sun juttusi innoittamana menin kirjastoon tätä kysymään. Oman kaupungin kirjastossa ei ollut, mutta muutaman päivän päästä sen sai sinne naapurikaupungista. Tänään sen hain ja oli todella mielenkiintoinen. Sisälsi ihan mielenkiintoista tietoa liinoista niiden kuvien lisäksi. Nyt kaiketi kaivan silitysraudan ja laudan esiin ja rupean tutkailemaan mitä itselläni onkaan.