"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

17. kesäkuuta 2015

Suomen "Abba"

 Danny ja Armi olivat vetäneet lavakiertueita Danny Showna ja kiertueella v. 1978 oli mukana saman vuoden Miss Suomi Seija Paakkola etsimässä missikandidaatteja seuraavalle vuodelle. Kolmikon kesken heräsi ajatus uudesta lauluyhtyeestä, ja kun mukaan saatiin houkuteltua vielä Pepe Willberg, oli Finntastic valmis.
 Ensimmäinen keikka oli jo kesällä 1978 Danny ja Armi kiertueen yhteydessä, ja seuraavana kesänä Danny Show rakennettiinkin jo kokonaan Finntasticin ympärille. Show oli nimeltään Frendit ja siinä liikuttiin 50-luvun nuorisomaailmassa.
 
 Päätettiin laittaa lisää pökköä pesään ja tuoda show ravintoloihin. Uusi ravintolashow Hellät paikat sai ensi-iltansa maaliskuussa 1980 yökerhossa Turun Hamburger Börsissä. Mottona oli tulos tai ulos, eli mikäli show onnistuisi, jatkettaisiin, mutta jos tulisi tyrmäys, yhtye kuopattaisiin. Kriitikot eivät lämmenneet, mutta kansa tykkäsi. Kuitenkin yhtye lopetti, on kerrottu mm. sisäisistä ristiriidoista ja bändin lähdöstä. Seija Paakkola löysi Seikkailijat -taustabändistä rakkaan, hääkellot soivat v. 1981.Jostain minulle on kulkeutunut Hellät paikat floorshown ohjelmakortti, taiteltu pahviläpyskäinen, kuvat ovat siitä. Jotenkin olisi sellainen utuinen muisto että vanhempani olisivat käyneet katsomassa tuon shown? Olisi kiva tietää että missä kaikkialla showta esitettiin, oliko muita paikkakuntia kuin Turku ja Helsinki.

Kaksi missiä, Armin kyvyt laulajana tiedettiin jo, mutta on varmasti ollut Seijalle jännityksen paikka lähteä mukaan, ihmiset kun jo silloin hanakasti arvostelivat näitä laulavia missejä.
 
 Hellät paikat showssa oli esillä ajankohtaiset puheenaiheet laulujen, tanssin ja vitsien muodossa, sekä piikiteltiin misseyttä ja hellyysteemaa, joka oli muodostunut tavaramerkiksi Armille ja Dannylle.
Mikäli kiinnostaa, katso pätkä showsta, aikamoista hellyyskamaa tosiaan!
 Tietolähde: kirja Petri Tuunainen: Armi aavikko 1958-20022 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Danny ja Armi niin:) Ostin juuri muutamia päiviä sitten kotelon, jossa oli 3 cd-levyä vuoden -77 musiikkia. Ekana siinä juuri Tahdon sulle olla hyvin hellä. Ja olipa siellä joku Pepen kappalekin. En ole edes ekaa levyä vielä kokonaan kuunnellut, mutta muistoja herättäviä nekin muutamat kuunnellut oli. Jotkut oli sellaisia, ettei nimi ensin sanonut mitään, mutta kun kuuli kappaleen, muisti sen sitten kuitenkin. Yksi sellainen oli esim. Sunny. Tuon kotelon musiikki on juuri sitä mitä innokkaasti siihen aikaan äänitin. Joko radiosta suoraan tai joskus kasetilta kasetille. Metsäntyttö

60luvunnahkahousut.com kirjoitti...

Heh heh, en muistanutkaan että tuollainen Finntastic kokoonpano oli. Hulvaton koreografia ;) Danny ja Pepe jyrää vielä. Dannya menenkin viikon päästä kuuntelemaan. Nostalgiaa <3

60luvunnahkahousut.com