"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

14. toukokuuta 2014

Museoita, kirppiksiä ja makkaraa

On meneillään vuosittainen Museoviikko, mikä tietää monessa museossa erikoisohjelmaa, ja VAPAAN sisäänpääsyn ainakin yhtenä päivänä.

Museoviikkoon osallistuvat museot listattuna täällä. Mutta kannattaa seurata paikallista ilmoittelua, luulen että enemmänkin museoita on mukana.

Nyt on siis oikein hyvä syy tulla LAHTEEN katsomaan ensi viikolla loppuva suosittu Roku vai Poppari?- näyttely, sekä pitkästä aikaa avoinna oleva Radio- ja Tv-museo. Näihin museoihin on VAPAA SISÄÄNPÄÄSY su 18.5.
Ilmaiseksi pääsee myös muihin Lahden kaupunginmuseoihin samana päivänä. Tarkemmat tiedot täältä.
Itse käyn perheen kanssa ainakin vielä kerran katsomassa Rokut ja popparit sekä Radio/tv-museossa, en ole käynyt siellä koskaan aiemmin. Se on ollut tosiaan kiinni kauan, ja on nytkin avoinna vain kesäkauden. (Jotain sisäilmaongelmaa rakennuksessa, remontti tulossa.)

Lahden Jokimaalla (ravirata) järjestetään viikonloppuna myös Rompetori, jossa on myynnissä kaikenlaista aarretta vanhan tavaran keräilijöille. Myyjät tulevat ympäri Suomen. Iso tapahtuma. Sisään pieni pääsymaksu.

Ja lauantaina on Jokimaan vieressä Lahden Kärkkäisen parkkipaikalla peräkonttikirppis, siellä on myynnissä enimmäkseen tavallista kodin käyttötavaraa. Voi mennä myymään kuka vain, myyntipaikka ei maksa mitään. Klo 11-14, myyjien kannattaa olla paikalla ajoissa, paikat täytetään tulojärjestyksessä.
***

Nyt saa taas maistella aitoa Kabanossia !
Kabanossi Retro on valmistettu mahdollisimman tarkasti alkuperäisen ohjeen mukaisesti, siinä on esim. natriumglutamaattia, maitojauhetta ja enemmän suolaa sekä naudanlihaa kuin tavallisessa Kabanossissa.


"Brändinä Kabanossi on ollut olemassa vuodesta 1976. Vuosien kuluessa tuote ja pakkausdesign on elänyt ajan hengen mukaisesti. Retro Kabanossissa on haluttu lanseerata tuote Kabanossin syntyajoilta ja tuoda myös pakkausilmeeseen mukaan vanha design."  

Tätähän pitää laittaa grilliin tirisemään ja maistella "70-luvun" makkaraa. Lapsena kun en ole moiseen varmasti koskenut sillä grillitikullakaan. 

Tiedot: HK kuluttajapalvelu

1 kommentti:

Kassulan tarinoita kirjoitti...

Oikeesti, onko tota Kabanossia saatavilla?! Ihan entisajan tuhdeilla tomerilla lisä- ym. aineilla varustettuna. Tuota haluan grilliini tänä kesänä. Nam!