"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

25. huhtikuuta 2014

Toiselle tuntematon, minulle tuttu


Törkyisessä kunnossa oleva maljakko, kuka edes tuo näin likaisena myyntiin, mutta se oli vain lasiin pinttynyttä likaa. Nähtävästi monen vuoden lika. Hinkkaamalla lähti kuitenkin puhtaaksi. Suuaukon kalkkitahroihin auttoi kloriitti.

Maljakko on Riihimäen lasin Tuulikki (Tamara Aladin), korkeus 180mm, tuotannossa 1972-76.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut tosi hienosta löydöstä! "Vanhana" lahtelaisena ja tätä nykyä pk-seudun kirpputoreja kiertävänä seuraan kaihoten kirpparilöytöjäsi ja niiden alhaisia hintoja...

Matleena kirjoitti...

Onnittelut hienosta löydöstä! :) Minäkin tein kerran samantapaisen löydön: täysin ehjä ja kulumaton aurinkopullo hintaan 1€, likainen kuin mikäkin, mutta puhdistui helposti.

n i n n u kirjoitti...

Oooh..aurinkopullo olisikin löytöjen löytö.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno löytö. Löysin kerran minäkin Tamara Aladinin vihreän maljakon kolmella eurolla kun Pohjanmaalla kirpparilla poikkesin.Ilo oli iso.

Anonyymi kirjoitti...

Kertakaikkiaan hurmaava blogi! Luin läpi pääsiäisenä, ja ihania elämyksiä tuli! Mitä kirjoja käytät lasiesineiden tunnistukseen? Haluaisin hankkia jonkun "lasikirjan" äitienpäivälahjaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Osaatko sanoa, onko kuvassa maljakon alla oleva lasilautanen Riihimäen tuotantoa? Ostin kerran kirppikseltä eurolla ehjän kirkkaan tuollaisen. On kiva tarjoilulautasena, vaikkei olisikaan mikään arvotavara :)

n i n n u kirjoitti...

On Riihimäkeä, Barokkisarjan leivostarjotin, se on ollut aiemmin täällä:
http://70-luvulta.blogspot.fi/2013/10/kirpputorilta-paivaa.html

n i n n u kirjoitti...

Kirjoista esim. Suomalaiset lasimaljokat, sitten on Iittalan ja Riihimäenlasin julkaisemia kirjoja useita.

Anonyymi kirjoitti...

Äitienpäivälahjan metsästäjä kiittää, ja jos joskus jaksat listata kirjoja nimellä, niin ainavaan parempi! Keräilijän aarteet sarja aika kivasti hallussa.