"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

13. tammikuuta 2014

Kovis vai pehmeä ?


Legendaarinen hengailupaikka, KOP:in aula Lahdessa.
Kuva: lahdenmuseot.fi, kuvaaja: Matti Salmi

Pitkästä aikaa Lahden museoihin on tulossa jotain erityisen KIINNOSTAVAA, eli 70-lukua, kun Roku vai poppari ? aukeaa Lahden taidemuseossa ja Suomen moottoripyörämuseossa 7.2.2014.

"Näyttely keskittyy lahtelaiseen 1960- ja 70-luvun taitteen nuoriso- ja jengielämään, sekä yleisesti tähän aikakauteen. 
Sisältö koostuu  mm. runsaasta valokuvamateriaalista, Lahden museoiden kuva-arkiston kokoelmista, moottoriajoneuvoista, liikkuvasta kuvasta, nuorisomuodista, julisteista ja muusta populaarikulttuuriin liittyvästä materiaalista.

Näyttelyssä esitellään henkilöinä peruspoppari ja -roku, joiden elämään ja pukeutumiseen yleisö pääsee tutustumaan aikakauden tyyliin sisustetuissa huoneissa.

Luulen, että tämä näyttely herättää mielenkiintoa lahtelaisissa monessa ikäjakaumassa, sekä muuten vaan aikaudesta kiinnostuneissa.
Minua kiehtoo näyttelyssä ihan kaikki, ja pikkaisen on oma lusikkakin sopassa mukana, sillä olen antanut lainaksi popparitytön huoneeseen joitakin 70-luvun tavaroita ja vaatteita.

On hienoa että museoon on otettu nähtäväksi kepeitä kivoja muistoja ihan lähimenneisyydestä, eikä kaivettu taas sieltä sota-ajalta jotain isänmaallista paatosta.

Näyttelyn rakentelua voi seurata, ja aiheesta keskustella facebookissa,

näyttelyinfo Taidemuseon sivuilla.


TERVETULOA LAHTEEN MUSEOON HELMIKUUSSA !
(Näyttelyaika 7.2-21.5.2014)


1 kommentti:

Ute Lias kirjoitti...

Jes! Kiitos vinkistä!!