"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

25. syyskuuta 2013

Arkista tavaraa


Riihimäen lasi lopetti käsityömäisen lasituotannon v. 1976 ja talouslasin tuotantoa jatkettiin v. 1977 täysautomaattisilla puhalluskoneilla.
Siltä ajalta löytyy sarja Hans Nyqvistin suunnittelemia maljakoita.

Kuvassa maljakko "Arki", korkeus 11,5cm.

Tämän ns. Kotilasin hinnan määrittelemistä on mielenkiintoista seurata, toiset jo arvostaa, toiset ei. Itse en arvosta kovinkaan paljon vielä, kun kuitenkin vanhaa upeaa puhalluslasia löytää sopuhintaan.

No tämä maljakko oli Kontissa 1e, ihan talousroinan seassa. Ostin pois, oli vielä silloin kaikki astiat -50%. Toisella kertaa Kontissa samanlainen maljakko oli nostettu vitriiniin lukkojen taakse, hinta 15e. No nyt on taas sama tapaus pois vitriinistä, ja hinta 6,50e.
Pelastusarmeijan kirpputorilla maljakon hinta oli 2,80e.

Seuratkaapa hintoja jos kohdalle sattuu !

Astiataivas.fi:n hinta 40e, mutta tuon kaupan hinnat on nimensä mukaisesti taivaissa.
Huuto.net: 10e-28.50e.

Mutta kuka on Hans Nyqvist ? En löydä mitään tietoa, hän suunnitteli Riihimäelle myös lasipurkkeja Kotitölkki-sarjaan.2 kommenttia:

Maija Eskurista kirjoitti...

Hansista en osaa kommentoida. Lasista kyllä. Meillä on R-leimalla olevia pieniä tuoppeja tai kolpakoita ja lisää haalin sitä mukaa kun niitä kirppiksillä on. Hinnat ovat olleen 0,10€-1,00€ välillä toistaiseksi. Valmistettu nekin varmaan 70-luvulla ja R-leimahan on Riihimäen. Liekö nuo alunperin jotain sinappituoppeja? Mää tykkään joka tapauksessa <3

Maija kirjoitti...

Sä se aina teet kaikkia kivoja löytöjä :) Mahtava blogi, ihan lemppareita! T. Maija / http://variplantti.blogspot.fi/