"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

27. toukokuuta 2012

Back to the FuturoMukava viikonloppureissu Espoossa.

Number one oli tietysti Futuro.
Mökki oli paljon suurempi mitä kuvittelin, sisälläkin tilaa mukavasti,
pieni keittiö ja vessakin.
Poikani seisoo tuossa "mittatikkuna".

Futurossa on opas paikalla, osasi kertoa mökistä hyvin,
kyseltiin vielä lisääkin ja tietoa löytyi.

Tässä pieni pähkinä lähteenä Wikipedia:

Futuro on halkaisijaltaan 8 metriä ja korkeudeltaan 4 metriä. Sen tilavuus on 140 m³, käyttöpinta-ala 50 m², lattiapinta-ala 25 m², paino ilman sisustusta 2500 kg, ja kokonaispaino noin 4000 kg.
Ellipsin muoto toistuu talon yksityiskohdissa, kuten akryylimuovisissa ikkunoissa, sähkörasioissa, valaisimissa ja ovenkahvoissa. Viimeisen silauksen antaa teräsputkista tehty rengasjalusta. Talon alkuperäiseen kalustukseen kuului kuusi istuinvuodetta (jotka pidetään päivällä istuinasennossa ja vedetään yöksi vuoteiksi), kahden hengen makuusoppi, takka-grilli-pöytäyhdistelmä, keittiö sekä wc-pesuhuone. Ulko-ovi avautuu portaiksi samaan tapaan kuin lentokoneissa. Alkuperäiset värivaihtoehdot olivat valkoinen, keltainen ja vaaleansininen.

Pääsymaksu Futuroon on 2 eur Weegeen perusnäyttelymaksun (10/9 eur) lisäksi, myös lapset yli 3v maksavat, jotka muuten pääsevät perusnäyttelyyn ilmaiseksi.Futuron rappusissa oleva tekstilaatta.

Futurolla on extrahyvät Facebook -sivut, jossa lisää kuvia, paljon itsekin niitä muistoksi näpsin.
Ihana Futuro.

***Kuva: lelumuseohevosenkenka.fi
Kurkkumopo oli myös minulla ajeluleluna, tuntosarvia en muistanutkaan siinä olleen.

Yritämme aina sisällyttää näille "äidin kulttuurimatkoille" pojalle jotain lapsellistakin mukaan ja se kävi nyt hyvin, koska samassa museoryppäässä toimii Lelumuseo. Ja sielläpä on nyt kiinnostava erikoisnäyttely, joka esittelee suomalaista leikkikalumuotoilua ja -tuotantoa 1800-luvun lopulta nykypäivään. Esillä on kaikille tuttuja klassikkoleluja Aarikasta Plastoon, tunnettujen muotoilijoiden suunnittelemia harvinaisuuksia sekä itse tehtyjäkin leluja.
Vitriineihin oli koottu mm. eri vuosikymmenien hittileluja. Tuo museo oli kyllä erityisen kiva aikuisellekin. Ja hauska oli nähdä, että meilläkin vielä tallessa oleva 70-luvun sininen muovinen leffakone MovieViewer on jo museokamaa !


Ja sitten vielä reippailemaan sunnuntaipäiväksi, Espoon Tapiolasta (jossa siis tuo Futuro on), on vain n. 20km matka Huimalaan, suureen sisäleikkipuistoon. Hakkaa kyllä Hoplopit mennen tullen.
3000 neliötä hauskaa kahdessa kerroksessa. Sinne on paras mennä ajan kanssa, tekemistä kun riittää.

***Nämä piti napata mukaan ehdottomasti, Stockmannin 150v juhlavuoden astiastoa, Marimekon Oivaa Maija Louekarin kuvioimana.
Saatavana rajoitetusti.
Sarjaan kuuluu lisäksi annoskulho ja suorakaiteen muotoinen leipälautanen.

Astioita oli vielä vähän jäljellä ainakin tällä erää sekä Tapiolan että Vantaan Jumbon Stockmanneilla, tämä tiedoksi jos joku mielii astioita ostaa.
Oli myös verkkokaupassa myynnissä aiemmin, mutta en enää löydä...


5 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Futuro pitäisi käydä katsomassa ehdottomasti! Vaikka on televisiossa sisätiloja siitä näytettykin, niin on se aina eri itse nähdä ja juurikin mittasuhteet ovat usein kiinnostavia erikoisissa "rakennuksissa".

Kääk noita Stockmannin astioita! Ehkä myöhästyn ja kaikki on myyty, tai sitten en... ihania ovat :)

Susanna kirjoitti...

Ai se on kurkku! Noita hassuja vihreitä ajokkeja vaikka siellä täällä olen kohta 40 vuotta nähnyt, en ole tajunnut, että se on kurkku! Kiitos!

Futuron ajattelin minäkin ensi viikolla käydä katsastamassa, kun sinnepäin olen menossa muutenkin.

Unikas kirjoitti...

Kurkkumopo! *flashbackflashback*

Troijan Helena kirjoitti...

Nyt saa verkkokaupasta!

Troijan Helena kirjoitti...

Siis Kestit-astioita jälleen Stockmannin verkkokaupassa.. Ei kurkkumopoja.