"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

11. kesäkuuta 2010

Vauvamekko nostalgiaaÄiti on säästänyt paljon minun vauva-aikaisia vaatteita, voisi sanoa että onneksi. Sillä onhan näitä ihana aina välillä hiplailla ja ihailla.

Tein nyt sellaisen urakan että pesin ja silitin ja kuvasin osan.

Joitakin vaatteita on kyllä matkanvarrella hukkunut, kietaisupaitoja ja myssyjä ainakin. Olivat nimittäin nukkeleikeissä mulla pienenä.

Ja ikää näillä on sen 40v, osalla enemmän, kun ovat olleet jo isosiskollani käytössä. Hyvin säilyneitä, josta voisi päätellä että ei nämä nyt ihan arkivaatteita olleet.
Kaikki äidin ompelemia, paitsi froteepaita. Paljon ihan käsinommeltua, esim. kaikki kantit.


Puseron frotee on vielä kuin uutta, lika pinttynyt tosin nepparilistaan. Kokolappu (90) on tallella mutta ei valmistajaa.Tähän mekkoon kuuluu vielä samasta kankaasta pöksyt, niitä en nyt kuvannut.

Huomasin vasta nyt että puserohan on täällä olevassa kuvassa päälläni.

Näistäpä voisi nyt napata mekkokaavamalleja, ovat taatusti vanhoja,
ja äidin mukaan omia.

7 kommenttia:

Aamunkukka kirjoitti...

Voi,nuo ovat niitä parhaita muistoja! Itselläni ei ole mitään vaatetta tallessa omilta lapsuusajoiltani, yksi ainoa keltainen pinnasängyn lakana vain. Omille pojilleni kyllä kerään muistojen laatikkoon aarteita, sillä niiden arvon ymmärtää vasta omalla aikuisiällään;-).

Aurinkoista päivää sinulle!

Sokkopöllö kirjoitti...

Ihania vaatteita. :) Tunnearvokin on korvaamaton.

Katja kirjoitti...

Mun vaatteista on tallessa yksi paita ja äitiyspakkauksen makuupussi. Eipä kovin hääppösesti. Omien lasten on sitten säästelty enemmän.

Hieno kupla teillä!

Tellihani kirjoitti...

Oi aivan ihania kuvia vanhoista vaatteistasi. Ja ihana blogi. Täytyy tätä alkaa ihan ajan kanssa lueskelemaan.

Kuukki kirjoitti...

Aivan ihania mekkkoja! Tuntuu, että ennen äidit jaksoivat ja ehtivät tehdä tosi paljon vaatteita lapsilleen. Ja myös osasivat. Ihan harmittaa, ettei itselläni ole niitä tallella - ne kun kiersivät aina pikkusiskolleni ja sitten vielä eteenpäin serkuillemme.

LeenaK kirjoitti...

Ihanaa - mulla on tuosta vaaleanpunaisesta 'raidallisesta' kankaasta nukensängyn patja, peitto ja tyyny :-). On nyt omalla tyttärellä leikeissä. Mun ukin tekemä sänky ja mummin tekemät vuodevaatteet, molemmat jo kuolleita. Omia vaatteitakin on vähän tallessa lähinnä nukenvaatteissa eikä niitä omilla lapsilla olekaan käytetty, paitsi yksi juhlamekko. Jotain olen keräillyt talteen omien lasten vaatteitakin (täytyy myöntää että lähinnä tytön mekkoja)

Anonyymi kirjoitti...

Tuo froteepusero on varmaan Tuttaa. Mulla on nimittäin Tutan potkuhousut samaa kuosia, mutta väritys on musta-valkoinen keltaisilla kanttauksilla.