"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

30. maaliskuuta 2010

Joonas is back


Kuva: Finnish Design Shop

Marimekon liikkeen ikkunaan oli ripustettu Maija Isolan Joonas kangasta. Kangasta on valmistettu aika ajoin sesonkikankaaksi ja mustavalkoinen Joonas kangas kuuluu osana Marimekon klassikkomallistoon. Kuvio syntyi vapaasti paksulla pensselillä maalaten ja sen kyllä näkee. Vuosi oli 1961.
Parhaimmalta tämä kangas näyttääkin isoina pintoina.


Kotiliesi-lehdestä 1972. Ihana keittiö !

Maija Isola (1927-2001) oli Marimekon suunnittelija 38 vuoden ajan, ja työtelijään sunnittelijan töitä otettiin tuotantoon yli 500 erilaista kangasmallia. Jotkin niistä näyttävät olevan ikuisia, Unikko etunenässä.

Tekstiilitaiteilijan elämäntyöstä kertoo teos Maija Isola - elämä, taide, Marimekko.
Kirjassa on runsas kuvitus, mm. kankaita sekä muutama mielenkiintoinen vanhoista lehdistä otettu kuvasarja.Lisäksi kirjan lopussa on kronologinen ja kuvitettu luettelo ihan kaikista Maija Isolan kankaista.

Lovelovelove:a 1968 tyynyliinan verran.


Isolan Meloonikin 1963 on tänä keväänä tuotannossa.

Kontin kilokangaslaarista on tullut todellinen löytökori, sinne oli tämä alkuperäinen kangas (1,47 metriä) nakattu. Hintaa palalle jäi 70centtiä.


6 kommenttia:

Retromoderni kirjoitti...

No on kyllä ihana keittiö!! Ihanan vihreä.

Anni kirjoitti...

Joonas on ihana! Miulla on neliön muotoinen punavalkoinen Joonas pöytäliina. Se löytyi äitini työpaikalta jostain kaapista kun siellä tehtiin remonttia. Samalla sieltä tuli meille kolme lime/valkoista Lokki verhoa. =)

Anni kirjoitti...

Ja nyt kun tarkemmin katson tuota keittiö kuvaa, niin huomaan että sielläpä on samanlaiset Aallon tuolit kuin meillä :D Myös ne on äitini työpaikalta haalittu...

Jokke kirjoitti...

Tuo kirja pitäisi hankkia. Ostin juuri muutama päivä sitten siinä näkyvää Ibir kangasta pätkän. Onneksi nimi sattui näkymään reunassa. Melooni on minun lemppareita, ihana että sitä saa (ja on jo ostettu).

pikkupikkuriikki kirjoitti...

kiitos tietopaketista..jälleen kerran.. =)

Marika kirjoitti...

Keittiö on kyllä ihana!