"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

17. maaliskuuta 2010

70-luku FacebookissaOlen pysynyt poissa FB:stä jo ihan siitä syystä että aika ei riittäisi siellä luuhaamiseen, mutta joitain julkisia ryhmiä olen käynyt kurkkimassa.
Yksi niistä on Silloin lapsuudessa 70-luvulla. (Muoks* Nykyään suljettu ryhmä, harmi.)
Tutustukaahan.

 
Kuvan laitoin tähän siksi, kun olen lukemattomia kertoja kuullut miten minut puettiin lapsena talvella niin lämpimän paksusti, kun kunnon toppahaalareita ei ollut. Äiti teki itse jotain tikkikankaisia talvipukuja. Seisoin kädet tönkössä ja leikkeihin ei juuri taipunut.
Sama meininki näyttäisi olevan kuvan lapsilla, perin pinkeältä ja ohuelta näyttää päälinpuku, soft-nailon- haalari.
Kuva Kotiliedestä v. 1970.

8 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Toppavaatteiden mallia taisi silloin olla juuri se kittana, eikä mitään muuta :)
Kädessä lapaset kuten kuvankin lapsilla. Ja AINA ne oli märät.

zanne kirjoitti...

Hei, onkohan nuo haalarit Easybeasy haalareita??

Mia kirjoitti...

Aika hauskat haalarit, tuollaisia en muista minulla olleen tai ainakaan kuvissa ei ollut. ;)

n i n n u kirjoitti...

Haalari on sellainen jonka sai tilata lehden kauttakin. Tai pelkät kaavat.

Susanna kirjoitti...

Vanhempieni valokuva-albumissa on kuva sukulaispojasta, jolla on päällään tuo vasemmanpuoleinen haalari! Minä en ollut tuolloin syntynytkään.

Nimetön kirjoitti...

Mulla oli lapsena sellainen Easybeasyhaalari keltamustana.Taisi olla käännettävää mallia.
Lila

Nimetön kirjoitti...

Hei, muistan että koulussa ala-asteella v. 1973-1974 joillain tytöillä oli tuollainen pitkä takki. Musta ja erivärisillä nauhoilla. Olen monesti "kaipaillut sitä" mistä niitä sai. En itse saanut. Muistaako muut myös toppatakin. Ihana kun löysin tämän blogin. Nuo ketjuesineet minullakin oli, tuo Bambi.

Nimetön kirjoitti...

Omat poikani syntyivät -71 ja -78. Kyllä silloinkin olivat toppapuvut vanutäytteisiä. Ne olivat huima parannus meidän 50-luvun lapsuuden vaatetukseen. Se oli villakankaasta ommeltu mekko, trikoinen liivi, jossa harmaat sukkanauhat, monet villaiset sukat päällekkäin, villahousut, talvikengät, villakankainen talvitakki. Sukan ja housunpuntin välistä meni lumi , reidet punottivat , jääkokkareet hankasivat. 70-luvulla Easy Beasy haalari oli statusta. Kosteussuojiakin alkoi tulla. Entententen oli myös hieno tuote, se taisi tulla 70-luvun lopulla.Reima ja Tutta olivat kova sana. Trikoosametti niin laadukasta, ettei sellaista enää tänä päivänä saa. Raija