"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

19. marraskuuta 2009

PoposetMuutama vuosi sitten lämmiteltiin uudelleen Nokian samettipintaiset 70-luvun Retu kengät, ja niitä myytiin Retukka nimellä. Taisi olla aika pieni satsi mitä tekivät. En koskaan itse nähnyt missään kaupassa.

Mutta jossain niitä oli kuitenkin ja kirpputorilta löysin pojalle sopivat ! Jee !

Mikä näissä viehättää ? Itsellä ei lapsena Retuja ollut.

Meillä sairastellaan possua niinkuin monessa muussa perheessä, poika tuntuisi olevan aika terve jo, itsellä kamalin yskä ikinä, eikä päänsärkykään herkkua ole. Mutta eiköhän se tästä.
Harmillisesti jouduimme perumaan viikonlopun 3-vuotiskekkerit, mutta ehtiihän ne sitten myöhemmin pitää, pääasia että saadaan poppoo terveeksi.
Muoks* Vaikka kukaan meistä ei nyt niin järkyttävän kipeä sänkypotilas ollutkaan, niin jälkitautina poika sai keuhkoputkentulehduksen ja minä poskiontelontulehduksen.


11 kommenttia:

pikkupikkuriikki kirjoitti...

Hienot on retuset ja paranemisia teille!!!
Tuo vakosametti on vaan jotenkin niin ihana ja etenkin ruskea...

Viipukka kirjoitti...

Mahtavat kengät! <3

RuusuLiisa kirjoitti...

Paranemisia minunkin puolesta! Miehelläni oli Retut ja äitinsä kertomana ei suostunut kumppareiden lisäksi muita kenkiä jalkaansa pistämään. Itse en omistanut ko.kenkiä joten en osaa sanoa oliko ne niin hyvät ;) Nyt pistäisin jalkaani jo pelkästään niiden sympaattisen ulkonäön takia.

Nimetön kirjoitti...

Eikös nokialla olleet myös kesikset(en tiedä onko virallinen nimi)?Samettikengät nauhoilla, mutta eri malliset kuin nuo retukat.Meillä lapsilla olleet sellaiset retro-popot.
Lila

Kirsikka kirjoitti...

No juu, itse olin apajilla kun Retukoita alkoi ilmestymään. Prismassa, Citymarketissa sekä Anttilassa ja Kenkämeklarin verkkokaupassa niitä oli ainakin silloin. Ja Anttilassa olivat sitten alekoreissa lasten koot (8e), yhdet otin siihen hintaan. Nyt on alkanut kirppareilla näkyä paljon Retukoita, ihmiset ovat alkaneet kyllästyä, ostin miehelle ja itsellenikin kun kerta sopivat vastaan tuli. Näissä koot ovat noin kaksi numeroa pienempiä, omani ovat kokoa 41 (norm. 39) ja sama lapsilla ja miehen kengissä. Meillä on myös aitoja (kulahtaneita) Retu-kenkiä, malli on hieman sirompi niissä. Jossain vaiheessa oli netissä vetoomus Retujen uustuotantoon saamiseksi! Mikä ettei :)

zanne kirjoitti...

Paranemisia sinne!!

Katja kirjoitti...

Paranemisia!
Veikeät poposet.

xxxxx kirjoitti...

Meidän esikoisella oli nuo viime kesänä käytössä;-) eivät vain ole kovin ergonomiset jalkaan, silloin tälloin toki pidettäviä. Jännä, kun silloin omassa lapsuudessa sitä vedeltiin vaikka millä hirveillä kenkätekeleillä läpi vuoden..

ps. ja meidän retukat löytyi ihan uutena Anttilasta, olisko ollut kesä 2008?! Niitä oli silloin paljon myynnissä, sekä aikuisten että lasten kokoja.
(ostin jemmaan silloin, kun olivat ostettaessa vielä aivan liian isot).

Mia kirjoitti...

Hienot! :o)
Minäkin sanoisin että ruskea väri ja vakosametti on vaan yhdessä niin huiput.

Paranemista! Meillä ollaan jo aika hyvällä mallilla, jos siis edes oli sikaa..
Minulla on hengenahdistusta nyt, vaikka kuumettakaan ei ole. Kummaa!

Marika kirjoitti...

Noihan on mainiot sisätossut. Pojan jalkatukien kans olis varmaan mainiot! siis mun pojan.

Kikka kirjoitti...

Mä kiljuisin riemusta, jos nuo jossain eteeni tupsahtaisivat!!!
Jospa tosiaan rupeisi pikkuhiljaa kirppareille enempikin ilmestymään.

IHANAT