"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

16. marraskuuta 2009

Festivo


Joulun aikaan monessa kodissa nostetaan esille Timo Sarpanevan Festivo kynttilänjalka.
Se on ollut tuotannossa jo vuodesta 1967 ja sitä siis tehdään ja myydään edelleen.
Tämä kynttilänjalka muodostui silloin 70- luvulla hittituotteeksi ja siitä tulikin joka kodin ikoni. Monet saivat niitä lahjaksi juhlapäivinä, oivallinen häälahjakin oli.

Kokoja on kahdeksaa eri korkuista ja upeimmalta näyttävätkin juuri ryhmässä.
Meillä kotona kynttijänjaloissa poltettiin pieniä pallokynttilöitä ja jotenkin miellän ne "oikeiksi" kynttilöiksi Festivoon.
Lahjaksi meidänkin Festivot on saatu.Kuva: desinglasi, on muuten tutustumisen arvoinen sivusto suomalaisesta käyttö- ja taidelasista.Olen joskus löytänyt kirpputorilta vielä pakkauksessa olleen kynttilänjalan. Olisiko tämä 70-luvun pakkauslaatikko, luulen niin.


Iittalan i- merkki syntyi Timo Sarpanevan suunnittelemana 1956 ja oli tarkoitettu hänen suunnittelemilleen i-laseille, mutta pian siitä tuli tuotemerkki kaikille Iittalan tuotteille.
Merkin i kirjain kuvaa lasinpuhaltajan pilliä ja sen päässä olevaa lasipalloa.
Tuotteen iän voi vähän päätellä siitä millainen i-merkki siinä on, logo kun on vuosien saatossa aina vähän muuttunut.
Kuvan i-lasissa on 60-70-luvun merkki.


Kaunis koti -lehdestä 1971


Tässä sytytellään Festivo-settiä vuoden 1970 Avotakka - lehdessä. Tämä on oikeasti taustalla näkyvän valmisseinän mainos, mutta kyllä tässä suurimman huomion vie kynttiläsetti, vaikkakin rajasin kuvaa.

(Käytän teksteissä aika paljon linkkejä muihin sivustoille ja jos törmäät selatessasi sellaiseen, joka ei enää toimi, ilmoitatko minulle niin voin poistaa.)

10 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Minä myin omat Festivoni kirpparilla vuosia sitten. En ole ikävöinyt niitä.
Minustakin pallokynttilä on oikea kynttilä Festivoon.

Johki kirjoitti...

En ole koskaan tykännyt tuosta kynttilänjalasta, mutta jostain syystä näyttävät kyllä kivoilta tuossa kuvassa missä niitä on paljon.

ei pöllömpi kirjoitti...

Nämä on mun suosikkeja, ehkä juuri siksi kun niitä oli silloin kotona kun olin lapsi. En ole koskaan törmännyt kirppareilla, vaikka kuinka toivon...

Marika kirjoitti...

Tuo Festivo on mun lemppari, lapsuuden muisto ja juuri niillä pallo kynttilöillä.
Toinen ihanne on Ultima Thule! Sekä Arabian Paratiisi astiasto ;)

Tää sun blogi on kyllä kiva!

Kirsikka kirjoitti...

Joka kodin klassikko todellakin! Itse himoitsen sinisiä Festivoita, mutta harvassa on sekä hinnat kovia. Meillä on noita kirkkaita, mies haluaa pitää, osan veimme kyllä kirpparille myös. Keräilen taidelasia, mutta "värittömistä" en pidä.

Matleena kirjoitti...

Täältähän löytyi Festivon lisäksi monta tuttua asiaa vuosien takaa! Eka kertaa eksyin tänne jostakin toisesta blogista, mutta nyt kun tie tuli tutuksi, niin palaan taas! ;)

Nonna kirjoitti...

Moi,
minäkin olen äidiltä ryövännyt nuo kirkkaat Festivot. Kuuluvat ehdottomasti jouluun!
Esitteletkö joskus omaa retrosisustustasi, vai miten olet sisustanut kotisi? Olisin kiinnostunut näkemään! =)

n i n n u kirjoitti...

Meillä ei ole mitään huonekaluja mitkä olisi retroa (olen jotain yrittänyt ehdottaa mutta ei ole mennyt miehen käsistä vielä läpi, joten löytyy sitten vain tavaroita ja tekstiilejä.
Jotain olen esitellytkin, löytyy heinäkuulta otsikoilla: Kotona ja Lisää yksityiskohtia kodista.

Re-dizain kirjoitti...

Oj vad vackert!!! Vilken underbar bild...

anski kirjoitti...

Oi Festivo... nuoruudessani niitä oli kotonani ja olin hieman että öh,jouluna niihin laitettiin aina punaiset pallokynttilät. Sain itsekin lahjaksi yhden jossain vaiheessa ja enpä ollut kovin ilahtunut MUTTA nyt ne näyttävät taas niin kauniilta ja nimenomaan jouluna pallokynttilöiden kera, jos vaan sattuu niitä löytämään kaupoista. Nyt kynttilänjalkoja on useampi ja nostalgia elää...