"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

14. elokuuta 2018

Kynttiläjuttu

Miten voikaan tulla iloiseksi yhdestä kynttiläpaketista!

Juhavan designkynttilöiden suunnittelijapariskuntana mainitaan
 Pi ja Timo Sarpaneva,
 mutta ei löydy juuri tietoa, että millaisia kynttilöitä Pi olisi suunnitellut. 
Nyt löytyi tällainen malli.


Ja yksi ongelma päättyi ratkaisuun. Nimittäin tuohon Aarikan Tulitukkaan ei löydy helposti sopivaa kynttilää, on liian paksua, tai jos sopii kynttilä, se on lyhyt ja näyttää hölmöltä.
Sarpanevat tekivät yhteistyötä Aarikan kanssa ja kynttilöitä suunniteltiin sopivaksi kokojen ja värien puolesta Aarikan kynttilänjalkoihin.
Kaija Aarikka on kertonut yhteistyöstä näin: "Ensin he luovat kynttilät, minä suunnittelen niille jalat. Yhteistyö on ollut hauskaa ja meidän mielestä hedelmällistä. Olemme koettaneet etsiä värien ja muodon sopusointua."
Ja kyllä sopiikin hyvin! (Vaan kuinka montaa kynttilää raaskii polttaa...)

Kuvassa myös kesän löytöinä Helmiriikkiset, 2.50eur/kpl. Kullanvärisestä herää välillä keskustelu, että onko ollenkaan alkuperäinen, kun näyttää itse spraymaalilla käsitellyltä. Mutta kyllä, ihan Aarikalla maalattuja ovat.

4 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Oi miten nostalgiset kynttilät. Ja ajattele, nuo oli aikoinaan ihan arkipäivää, tai noh ainakin viikonloppuisin poltettuja.

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Vau onpa ihanan värisiä kynttilööitä. Noita ei malta polttaa.

Veera kirjoitti...

Mitä jos otat mitat kynttilöistä ja valat itse vastaavia? Sellaisia raaskii sitten polttaakin ja silti mittasuhteet täsmäävät.

Seijasisko kirjoitti...

Mulla on Aarikan prinssi kynttilänjalat, joille lopulta löysin Pentikiltä sopivat kynttilät. 5cm kyntilät eivät sovi .. pitää olla pari milliä pienemmät. Oon käyttänt tuikkujakin niissä.