"NYKYPÄIVÄÄ EI OLISI ILMAN MENNEISYYTTÄ, JA IHMINEN ILMAN MUISTOJA ON RUTIKÖYHÄ"

12. elokuuta 2018

Designannos

Takana hurrrjan kiireinen kesä, en ole täällä blogin puolellakaan ehtinyt juuri päivitellä, toivottavasti olette kurkkineet kuitenkin instagramiin, sinne olen joitain näpsäisyjä laittanut.
Keräilijä on kesän aikana laittanut kokoelmiaan uusiksi, tilalle olen hankkinut sitten muutamia monen vuoden haaveita, esim. Arabian kissakannun!
Mutta nyt alkaa koulujen myötä taas se tasaisesti rullaava arki. Mun iso pieni poika menee jo kuudennelle.

Ajattelin etten pääse katsomaan edes Designmuseon Timo Sarpaneva näyttelyä, mutta ei tuo lopulta vaatinut kuin hyppäyksen Onnibussiin ja menoksi.
Hienoja lasiveistoksia ja muita taidemöhkäleitähän siellä oli, olen kuitenkin enemmän kiinnostunut Sarpanevan teollisesta käyttötavaramuotoilusta, niitä oli ehkä hitusen liian vähän esillä. Toki tuotanto laaja, eikä kaikkea saakaan millään näytteille.
Mieleen jäi erityisesti presidentin virka-asuntoon Mäntyniemeen suunnitellut hopeaesineet: kahvikannu, sokerikko ja kermakko.

Näyttely on avoinna vielä 23.9 saakka.

Vähän aikaa sitten löysin kirpputorilta myöskin Sarpanevalta jotain muuta kuin sitä iänikuista lasia.

Sarpaneva suunnitteli vuonna 1970 OPA:lle pyöreämuotoisen juhlavan teräsastiasarjan. Siihen kuului erilaisia tarjoiluastioita että ruuanvalmistusastioita. Jotta kattiloiden kahvat eivät kuumenisi niin paljon, hän suunnitteli ne ontoiksi. Sarpaneva itse piti OPA-sarjaa yhtenä onnistuneimmista tuotesarjoistaan.

OPA sokerikko ja kermakko, leimattu OPA 18-8 FINLAND.4 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Mä tein just löydön Kierrätyskeskuksessa: Opan löylyämpäri 2.50. Ai että oon tyytyväinen.

Heli kirjoitti...

Hei
Kävin myös katsomassa Timo Sarpanevan näyttelyn heti keväällä. Olin vähän pettynyt, odotin enemmän ns. tavallista esineistöä
Heli

n i n n u kirjoitti...

Sama juttu Heli, tavallinen kuluttaja kun ei missään niihin uniikkeihin lasiveistoksiin törmää. Kaipasin esille enemmän ihan Sarpanevan lasisarjoja mitä pyörittelemme kirpputoreilla ja kodeissa, mummon jäämistöissä.

Unknown kirjoitti...

Kierrätyskeskuksesta minäkin löytänyt tuota sarjaa. Paras löytö ikinä, on tuon sarjan kaadin vetoisuudeltaan 1,7 litraa. Pikkukaverina löytyy myös kermakko.
Olen kovasti koittanut etsiä tuota kaadinta netin syövereistä, mutta ei vaan löydy, kuin 1 l kaadin. Ei siis ole sama, kuin jäävesikaadin, vaan tuollainen kermakon mallinen ilman kantta.